Nyheter

Spännande debutant på Övrevoll

Publicerad
I kväll är det tävlingar på Övrevoll – tyvärr är de flesta av loppen av modest karaktär, men en häst tilldrar sig ett större intresse.
Niels002-
Är banan för hård i eftermiddag? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Det handlar om Niels Petersen-tränade Meandyoutwo, en blåblodig skimmel efter Le Havre som nu som treåring ska göra en efterlängtad debut. Valacken efter Sakhee-stoet South Sister kostade närmare en miljon kronor då han inhandlades i Deuville på höstauktionen 2017.

– Det är en fin häst, men jag vill inte begära för mycket av honom i debuten. Han är mest ute för att se och lära. Distansen är för kort för honom och dessutom kan banan vara något för hård. Mycket negativt nu, men visst – Meandyoutwo har såklart grundkapacitet för att vinna det här loppet lätt, berättar Niels Petersen.

Fråga nummer två. Hur tog Privilegiado derbystarten nere på Jägersro?

– Mycket bra tack. Han gjorde en ”kjempeinsats” och kom hem fräsch och fin. Nu är det full fart mot det norska Derbyt och jag tror han bara vinner loppet, informerar Petersen.

Nästa vinnare från Team Petersen?

– Kanske Silver Dalen i Göteborg på lördag. Han kan bättre än hittills visat och trivs bra på banan. Loppet håller ingen vidare klass så jag är optimist, avslutar Niels Petersen.