Nyheter

Songline Classic (L) - Årets sista listedlopp

Publicerad
Songline Classic (L) har i år endast lockat fem deltagare att slåss om 330 000 kronor. Hemmalaget, till vilket vi räknar Madeleine Smith från Angarn, har med tre hästar som ska försöka stå emot en duo från Lennart Reuterskiöld Junior.
foyyezk4kniyylk7wyn
Gold Tyranny (t v) var inte långt från segern i fjol, då Jazz Explosion vann. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Junior kommer upp från Jägersro med två hästar i knallform. 3 Gold Tyranny (Zoffany) har varit knappt slagen av Suspicious Mind två gånger på raken, men slipper denne nu. Distansen skulle gärna varit längre för Gold Tyranny som var tvåa här ifjol bakom Jazz Explosion. Notera att Martin Rodriguez äntrar byglarna, Jacob Johansen sitter istället i sadeln på 4 Auenfürst (Soldier Hollow) som sett lysande ut i två raka segrar. Mr Ascots unghäststjärna missade tyvärr Derbyt där han annars knappast hade gjort bort sig.

Det måste sägas att hemmalagets 2 Espen Hill (Helsinki) är den som främst försöker att utmana gästerna. Starke Espen Hill är effektiv även på dirttrack och kommer alltid farande mot slutet. Han var inte långt efter Gold Tyranny i «SFK» och ifjol var han trea i den här löpningen. I det lilla fältet är det inte många att gå förbi över upploppet vilket torde gynna Espen Hill. Madeleine Smith tränar och rider.

5 King Cole (Eishin Dunkirk) tränas av Patrick Wahl som har låtit King Cole vila över sommaren. I våras segrade King Cole i två fina Guldhandicaper och han är väl värd chansen på den här nivån. Elione Chaves i sadeln kan luta sig tillbaka mot det faktum att King Cole segrat över bana och distans och får han bara hushålla med krafterna är han inte långt borta när mållinjen närmar sig.

Sist men inte minst har vi 1 Castashadow (Harbour Watch) som tränas av Kahlil De Burca som gjort sig ett namn genom att ständigt testa gränserna och inte rädas att spänna en båge. Milern Castashadow visade sig näst senast fungera bra även över 2400 meter och senast gick man ändå upp till 3200 meter, two miles, mot tufft motstånd. Då fick valacken åtta kilo av Gold Tyranny, men var ändå slagen många längder. Nu är det lika vikt, men helt klart är Castashadow gynnad av dagens distans.

undefined

 

undefined
undefined

Foto: Stefan Uppström