Nyheter

Söndagspredikan med Wido...

Publicerad
...Neuroth som låter uppåt på flertalet av sina starthästar på Övrevoll i morgon söndag.
– Det känns bra för vi har slitit med halsinfektioner under hela året och nu ser hästarna äntligen helt bra och välmående ut. Jag tror och hoppas på en fin dag, kommenterar tränarnestor Neuroth.
fxz1l0xe2501uctp4l4
Wido kommenterar söndagens hästar Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Fyra hästar på V64-spelet och fyra individer senare under den här härliga tävlingsdagen. Vad säger du inledningsvis om Brian Ryan i Listedloppet Polar Cup (V64-3)?

Brian Ryan är i gott slag. Glöm det senaste loppet - det blev helt fel upplägg. Det är ett tufft lopp och min häst är inte gynnad av snabb bana som det verkar bli, säger Wido Neuroth.

Nouvelle Lune (V64-4) imponerade senast och kan väl vinna igen?

Nouvelle Lune mår bra och tränar på väldigt fint inför den här starten. Hon är kanske inte gynnad av distansen, men den fungerar och snabb bana är okej. Det ska vara bra vinstchans, säger Wido Neuroth.

En kommentar om Nordic i V64-5 tack?

Nordic är en kortryggad häst som bär vikt bra. Det är en tuff typ som vunnit på de flesta banunderlag och det här ser ut som hanterbar uppgift. Jag vill dock varna lite för det stora startfältet. Det krävs inte mycket för att man ska komma bort, informerar Wido Neuroth.

Like A King i Marit Sveaas (V64-6)?

Like A King är i ordning efter detta, men jag skulle ha föredragit en bana åt det mjukare hållet. Om det inte regnar massor fram till söndag är det möjligt att jag stryker honom, berättar Wido Neuroth. 

Välstammade Downtown Leo måste väl ha toppchans i Heatherwold Cup (Lopp 8)?

Downtown Leo är en ärlig typ som gillar sitt jobb - att galoppera…, en god egenskap! Det blev en problemfri seger, gick fint både genom svängen och i backen senast och normalt sett ska han vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen. Jag tror att Downtown Leo blir svårslagen, kommenterar Wido Neuroth.

Vad säger du om Ravaillac i Derby Mile (lopp 9, V4-2)?

Ravaillac har gjort vare sig mig eller ägaren lycklig - så här långt i alla fall. Han kan definitivt mer än hittills visat och nu är det bara att inse att han inte ska ha lång distans - den här sträckan är nog den optimala. Jag är nöjd med startspåret och tycker att Ravaillac ska ses med lite chans, säger Wido Neuroth.

Två hästar i Derbyt (lopp 11, V4-4) och vi tror klart mest på Lot Of Joy. Säg något om henne och om Zeraphine?

Lot Of Joy har inte startat på gräs sedan tvååringssäsongen, men gick en riktigt fin gräsgalopp i måndags inför Derbyt. Allt är bra med henne och den här längre distansen passar henne perfekt. Lot Of Joy har inte visat allt hon kan ännu, men det hoppas jag att hon gör i Derbyt. Det är alltid tufft i de här sammanhangen, men jag tror att min häst kan räcka långt. Jag och mina hästar har dock inte haft det rätta flytet i Derbyt de senaste åren, informerar Wido Neuroth.

Zeraphines senaste start är bara att glömma. Formen är som den ska, men distansen är ett litet frågetecken. Jag hoppas i första hand på en premie i ett tufft sällskap, avslutar Wido Neuroth.