Nyheter

Söndagsmys med Patrick?

Publicerad
V64-tävlingar på Bro Park, de sista innan uppehållet, avrids på söndag och i förmodad iskyla. Tränare Patrick Wahl sadlar ut en "flock" hästar och det låter uppåt på sina håll... Men glöm att träffa Patrick på söndag. Han sitter nämligen på ett plan till Dubai där han under torsdagen aviserat årets andra start för fantomstoet Silent Night.
eiazx8u9is618yurtvi
King Cole - Kung på söndag? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Hela sju till start på söndag och det verkar kunna bli både en och två besök till vinnarcirkeln som vi ser på det. Vi tar det från början. I dagens inledande lopp gör Lady Of Jazz sin andra start på två veckor. Läget med henne och med Midnight Oil?

Lady Of Jazz var galet fin senast och har kommit ur loppet på bästa sätt. Vinterbana fungerade ju senast, men distansen den här gången är ett klart minus. Å andra sidan står min häst så galet fint till i loppet med den gamla vikten så visst tror jag på toppchans, säger Patrick Wahl.

Midnight Oil är fin i träningen inför detta och formen är det inget fel på. Distansen är inget plus, men han fungerar på underlaget och ska kunna vara ganska långt framme, kommenterar Patrick Wahl.

Nyblivne treåringen Falkor lär bli mycket betrodd i V64-inledningen. Säg något?

Falkor var jag nöjd med i debuten och han lär vara framsatt till detta. 200 meter längre distans ska bara vara ett plus, men en lös bana vore ett stort minus. På sin klass är Falkor en av de som kan vinna loppet, säger Patrick Wahl.

Vi har bra känsla för Black Pepper i V64-4. Håller du med?

Black Pepper är en rätt fin typ, men han kan behöva loppet. Distansen är den rätta, men jag ligger lågt så här första gången ut efter vila, säger Patrick Wahl.

Vi tror stenhårt på King Cole i V64-5. Håller du med?

King Cole var rent grym senast och han tog loppet bra. Att det är kortare distans den här gången ser jag bara som ett plus. Han klarar banan och i det lilla fältet lär det väl inte bli så stökigt? Jag måste tro på chans trots att han höjdes i handicap på segern senast, säger Patrick Wahl.

Två treåringar i den avslutande maidenlöpningen på V64-spelet. Hur ser du på deras uppgifter?

Winchester kvalade lite blekt, men var bättre i allvarets stund i debuten. Han lär vara framsatt, men det blir väl tufft att vinna, funderar Patrick Wahl.

Russel har varit borta ett tag, men är väl förberedd inför detta. Det finns fart och viss klass, men jag vågar inte sticka ut hakan redan nu, avslutar Patrick Wahl.