Nyheter

Sommar i Sydafrika

Det är sommar på andra halvan av jordklotet och i Sydafrika börjar snart storloppssäsongen. Gauteng Summer Cup över 2000 meter rids den 30 november och redan nu börjar fältet positionera sig.
ZillZaal2
Zillzaal är en av favoriterna till Gauteng Summer Cup i slutet av november

Det gäller att komma med i de stora racen i Sydafrika vilket innebär att man måste visa form i god tid innan det är dags för startanmälan. Tränare Sean Tarry har sitt stall i lysande form redan nu och en av de stora stjärnorna glänste i sin comeback efter vintervila. Zillzaal (e.Silvano) har kastrerats, men visade att kapaciteten fortsatt är skyhög vid seger i en bättre löpning på Turffontein i helgen. Det var spets och slut som gällde och Zillzaal visade en rejäl kämpaanda när han kunde slå tillbaka alla attacker över upploppet och till och med gå ifrån till seger med nära tre längder. 

--  Det har inte varit någon dramatisk förändring av honom hemma efter kastraktionen. Det är alltid tufft att kastrera en häst som hör hemma i Grade 1, men han behövde det och jag ångrar inte det beslutet och är tacksam till ägarna. Idag visade han att han är en hyfsad häst och det är Gauteng Summer Cup som är målet, berättade Sean Tarry.

Tarry har sitt stall i Randjesfontein med en satellit i Durban och han har stadigt över 160 hästar i träning. Vinnare/Plats procenten ligger över 60 och det är sällan en Sean Tarry tränad häst är långt efter i mål. I nuvarnade stallform är Tarrys hästar värda att följa, framförallt i den svenska V4-potten. På vinnarspelet blir Tarry sällan bortglömd.