Nyheter

SM-Sprinters – loppet som bjuder på fartfest

Publicerad
SM Sprinters rids över 1400 meter gräs, en distans som kanske inte är en äkta sprint, men där vi har flera storlopp på gräset över hela Skandinavien, tex Polar Cup (L) över 1370 på Övrevoll och Göteborgs Stora Pris över 1400 på Göteborg Galopp.
syyfgs6gxnciqj1juxn
Mountain Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Söndagens lopp innehåller deltagare från båda de nämnda löpningarna och 1 Everest Voice (e Poet’s Voice) var endast slagen med hals i Göteborg senast. Far och son Neuroth tränar respektive sitter i sadeln på den klassiske segraren som tog hem Jockeyklubbens 2000 Guineas ifjol.

undefined
Everest Voice Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

2 Ramone (e Eishin Dunkirk) var ute mot Duca di Como i Polar Cup senast och idag är det enklare emot för den Niels Petersen-tränade damen. I slutet av juni var Ramone tvåa i Stewards Cup över bana och distans och var då två längder före Jessica Longs 5 Good Eye (e Eishin Dunkirk) från samma viktläge. 

3 Mountain (e Eishin Dunkirk) har varit i grym form hela året. Han känns som en mer klassisk Eishin Dunkirk-avkomma och är knappast gynnad av gräset samt 200 meter extra mot vanligt. Mountain gick bra på Övrevolls gräs ifjol över 1370 meter så det finns en chans att det går.

4 Silent Night (e Night Of Thunder) är ett toppsto som gjorde det fantastiskt i Dubai. Att vara slagen fyra längder av Godolphins Althiqa som sedan dess tagit hem två Gr1-lopp i USA är en form som heter duga. Det här är att betrakta som årsdebut, men Silent Night är klassig nog att ta det trots att hon främst siktar mot Lanwades Stud Stakes.

7 Pistol är en av fältets fem Eishin Dunkirkavkommor! Efter att inte ha synts till på banan sedan 2017 har Pistol kommit tillbaka, och det med råge! I Madeleine Smiths regi har allas vår käre gamle veterinär Stickan Ahlengärds häst övertygat och sina åtta år till trots har han mycket ogjort på banan. Pass upp! 

8 Lushes Lashes (e Zaahid) är en stenhård och nyttig handicaphäst som slår ur underläge i den här löpningen. Tränar gör ju Roy Arne Kvisla. 

Från Danmark kommer Sören Jensen upp med 6 Tante Tove (e Eishin Dunkirk). Som titelförsvarare räknas hon förstås med god segerchans, och hon visade toppform bakom sprinteliten på Klampenborg senast.

undefined