Nyheter

SM Classic – Prestigemötet

Publicerad
SM Classic på söndag ser på förhand ut som ett spännande trekejsarslag mellan tre giganter:
tiiaxltwdvh6abxn1yk
Espen Hill Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Master Bloom (e Pastorious), 3 Espen Hill (e Helsinki), och 5 Freestyler (e Aerion). Master Bloom kommer från en start i Prix de Reux (Gr3) i Deauville vilket visar vilka ambitioner och vilken tro man har på den här hästen. Master Bloom har segrat i Danskt Derby, Norskt och Svenskt St Leger och har varit “runner up” här i SM Classic de senaste två åren. Tredje gången gillt?

undefined
Master Bloom Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ifjol var det Espen Hill som var före Master Bloom i mål och sedan blev det en andraplats i Stockholm Cup International (Gr3) för Madeleine Smiths stolthet. Även Espen Hill har segrat i St Leger.

Freestyler tränas av Jessica Long och slog Master Bloom här 2019. Freestyler har hela tiden gjort jämna lopp precis under den yppersta eliten. Nu kommer Freestyler i dunderform och vill säkert visa “ynglingarna” var skåpet ska stå. Gemensamt för våra tre stjärnor är att de alla skulle velat ha längre distans. Vem sköter farthållningen och ser till att det blir ett lopp som avgörs på styrka, inte speed?

Det här kan bjuda in 4 Who’s The Boss (e Hallucinate) i löpningen, men denne är hopplöst efter trion klassmässigt. Då återstår 2 Seneschal (e Appel Au Maitre), men även här har vi en häst som är mer stark än snabb. Även Seneschal kan titulera sig St Leger-segrare! Seneschal var knappt slagen av Master Bloom senast, men fick då sex kilo.

undefined