Nyheter

"Skulle han stå distansen ja då vinner han det här loppet

Publicerad
Marc Stott ser fram emot söndagen med sina två startande treåringar Sir Churchill och Nipozzano. Vi har hört vad han tror om respektive hästs möjlighet på Söndag.
Marc_Stot
Marc Stott har en skarpladdad vinnare Foto: Privat - Twitter

Sir Churchill (e. Elusive Quality) ser ut som en stjärna, men har inte levererat hittills i år. Nu testar Marc Stott Sir Churchill på derbydistansen 2400 meter vad tror du om chansen Marc?

-Jag vill räta ut mina frågetecken. tanken är att jag ska få svar på om han står distansen. Skulle han stå distansen ja då vinner han det här loppet. Han var bra senast i Jydsk Derby, men för säkerhets skull kollade vi upp honom efter loppet. Det visade sig att han hade tjockt blod och inte druckit tillräckligt. Nu har vi ändrat på det och han får i sig mer dricka och jag ser fram emot vad han kan prestera. härstamningsmässigt ska underlaget inte vara några problem, men man kan aldrig vara säker. 

Nipozzano (e. War Command) lämnade du i stort sett klartecken på i den senaste starten och han vann övertygande vad tror du om hans möjligheter i Voterlöpning?

-Det känns riktigt spännande. Jag gillade verkligen sättet han vann på senast och det finns mer i honom. Det blir alltid bra tempo i de här loppen och det ska gynna Nipozzano som är en fighter hela vägen. Han trivs perfekt på Jägersros underlag och jag är mycket förhoppningsfull berättar Marc Stott.