Nyheter

Skrällen struntar i Derbyt!

Nipozzano segrade i Voterlöpning efter en lysande slutspeed och plockade enkelt ned Irish Trilogy in mot mål.
Nipozzano_475
Nipozzano segrar i våras på Jägersro. Den nyblivne Voter-segraren siktar inte på Svenskt Derby Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Irish Trilogy (e.Gregorian) tog ledningen i Voter och drog på i ett friskt tempo under Manuel Martinez. Första 400 gick på 23,0 och andra på 23,9. Med där framme låg även Plantsstepsdream (e.Planteur) och Beach Road One (e.Mastercraftsman). Klungan låg några längder efter, men närmade sig mot slutkurvan då Martinez försökte att rycka undan. Det blev ett långt upplopp för Irish Trilogy som stumnade mot slutet. När luckan kom för Nipozzano (e.War Command) gick det fort under Oliver Wilson och han fångade snabbt in ledaren som ändå höll storstilat till andraplatsen.

-Jag är inte överraskad, Nipozzano har gått framåt under våren och segern senast på Jägersro togs på en bra tid. Loppet blev perfekt för oss, vi kunde slappna av i fältet samtidigt som det gick fort det framme. När luckan kom på upploppet och han bytte ben så trodde jag på seger. Det här är en av mina största segrar, men vi går inte till Derbyt. Nipozzano står inte distans och vi siktar på Malmö Stads Pris (Sofierolöpning), säger tränare Marc Stott.