Nyheter

Sköna lågprocentare från Elinor?

Publicerad
Elinor Rasmusson startar fyra hästar på Jägersros V4-omgång i morgon onsdag och låter allmänt uppåt.
– Jag har en fin känsla för samtliga starthästar faktiskt, kommenterar Elinor.
Mrs_Tovelo_598
Ännu en seger för Mrs Tovelo? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Lunchtävlingar på Jägersro i morgon och vi har tagit “pulsen” på Elinor Rasmusson då hon har fyra alls icke chanslösa hästar till start. Vi tar det från början.

I V4-2 har du Glorious Player och Isla Bonita till start. Säg något om dessa är du snäll?

Glorious Player har full form, är alltid med där framme, men har ju tyvärr förskräckligt svårt att vinna lopp. Han står helt okej till och är en rolig outsider om han tar i för fullt, säger Elinor Rasmusson.

Isla Bonita hade en riktigt fin säsong som tvååring - jag var helnöjd med henne. Hon tränade på fint under vintern och var klar och startanmäld i april, men då kom hon lös och tvingades tyvärr till en operation. Nu jobbar Isla Bonita strålande inför comebacken och jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner det här loppet, informerar Elinor Rasmusson.

I V4-3 har du även där en intressant duo till start. Säg något informativt?

Mrs Tovelo höjdes tre kilo på segern senast, men hon gjorde det i “canter” och jag är inte så orolig för det. Hon gick med 67 kilo då och 68 nu så det hoppas jag ska gå fint. Mrs Tovelo har högre kapacitet än vad hennes formtal säger, men tyvärr har hon stora problem med sina hovar. Allt ser dock fint ut inför detta och från ett utmärkt startspår ska det vara segerchans, säger Elinor Rasmusson.

Toshaway hamnade trafikproblem senast då en häst föll framför honom - glöm det loppet bara. Han har “fyllt” upp sig den senaste tiden och ser allt finare ut - dessutom har han trevligt nog droppat i handicap. Toshaway har aldrig vunnit, men med klaff på vägen kan det ske nu. Jag kan garantera att han kan mer än formtal 58 i alla fall, avslutar Elinor Rasmusson.