Nyheter

Sköna klipp att avnjuta under uppehållet

Inga löp att analysera "hemmavid" på tre veckor. Dessutom ett begränsat utbud av lopp över resten av världen... Hur blir det egentligen med Breeze Up-auktionerna under våren? Vad då göra? Jo, kolla in de här ruskigt sköna klippen och dröm er bort!
download-72_wYAYTWv
Vilken snubbe - coolast i precis hela världen! Foto: scoop.com

Kommer ni ihåg jockeykometen Inez Karlsson? En ung tjej från Partille i Göteborg som jagade den amerikanska drömmen - och lyckades! Följ Inez i vardagen som jockey och reflektera över hennes vilja att bli mamma, trots medicinska motgångar.

https://www.atgplay.se/video/20191227-filmenominezkarlsson

Om elva dagar är det dags för den 25:e upplagan av Dubai World Cup - detta inför tomma läktare på megaanläggningen Meydan. Men... Om ni missat den första upplagan av loppet 1996? Kolla in hela spektaklet då Cigar vann loppet på dåvarande intima banan Nad Al Sheeba, detta under en helt annan tid.

https://www.youtube.com/watch?v=e1kikovAiCY

Finns det en mer intressant galopptränare än Sir Marc Prescot? Tror inte det... Den här gentlemannen är lika bekväm med att diskutera hur man bäst tränar fullblod, som han är att berätta historien om tavlorna som stolt hänger på Jockeyklubbens väggar i deras lokaler på High Street i Newmarket. En helt underbar man som kan precis ALLT om vår sports historia!

https://www.youtube.com/watch?v=RIksK35MXpQ

Att äga galopphästar är, och ska göras, med en passion för sporten. I bland blir det fel, i bland blir det rätt. Att förlora med stil är svårt, att vinna med stil är ännu svårare. Kolla de här två klippen med ägaren till California Chrome efter chockförlusten i Belmont Stakes 2014. Utan eftertanke och i affekt i del ett (1). Och två dygn senare "in shame"... Stort!

https://www.youtube.com/watch?v=7hatcFbQ-VU

https://www.youtube.com/watch?v=5rZjFXXMYAc&t=165s