Nyheter

Skandinavien tar över Dubai

Publicerad
Många i den svenska - och skandinaviska kapplöpningsvärlden har under flera år tagit Dubai och Förenade Arabemiraten till sitt hjärta. I år dominerar Skandinavien antagningslistan till den internationella karnivalen i Dubai och man måste konstatera att Skandinavien nu är en region att räkna med.
Nocentsinkentucky_9301_0JU62R
Nocentsinkentucky lämnar Sverige för Dubai! - Bara ett tag dock... Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Även om den Skandinaviska kapplöpningssäsongen - för eliten - är över innebär det numera inte att de bästa hästarna går i vinteride. 3 danska hästar från Bent Olsen åker ned till Dubai och från Norge skickar Niels Petersen över hela sju hästar. Även Quarterback skickas ned i Rune Haugens namn. 

Med 22 hästar från Sverige ser Sverige ut som en stormakt, men vi som kan våra fullblod vet att möjligheterna, och förhoppningarna, för våra hästar gör att det är väldigt attraktivt att söka lyckan i Dubai. All flygskam till trots räknar vi med fulla plan från Sverige till Dubai under hela karnivalen! Lägg till att Pia Brandt fem hästar räknas under fransk flagg!

Australien skickar ungefär lika många hästar som Skandinavien! 

Med tanke på antalet hästar, och särskilt antalet unghästar som skickas ned från den höga Nord finns det all anledning att hoppas på en klart positiv bytesbalans där stora prispengar får växlas från dollar till kronor. Flera av de större nationerna håller lite mer på sina hästar och det är en ypperlig möjlighet att möta internationellt motstånd på "neutral" spelplan. Av erfarenhet vet vi att "The Boys In Blue" aka Godolphin är de svåraste motståndarna och hemmaplansfördelen är icke att förakta. 

Galopptips kommer återkomma  mer i djupet om deltagarna i karnivalen.