Nyheter

Sju svensktränade på Meydan i morgon kväll

Publicerad
I morgon klockan 15.30 svensk tid drar den mäktiga Dubai Racing Carnival igång nere på Meydan och de svenska tränarna har anmält friskt Inte mindre än sju hästar finns med i startlistorna som håller riktigt hög klass.
532e0f5b-99c2-4392-bbbd-e813629ea07
I morgon drar det igång. Sju svensktränade till star. Foto: Erika Rasmussen

Redan i lopp 1 får vi se tre stycken nyblivna treåringar göra upp i trial-loppet till stoklassikern 1000 Guineas. Loppet avgörs på dirttrackbanan och distansen är 1400 meter. Patrick Wahl sänder ut sin Silent Night (Night Of Thunder) från bra startspår (3) och ska ses med viss chans på en av de sista pengarna. Francisco Castro sadlar ut en duo i form av Havana Red (e Havana Gold) och Sea The Shadow (e. Sea The Moon), men här blir det avsevärt tuffare då hästarna lottats till startbox nio respektive 15. Det mäktiga Godolphin-stallet har fyra till start och av dessa lär Dark Angel-dotten Final Song blir klar favorit så hästen har goda meriter från Gr2-lopp. 100 000 USD i total prissumma är det som erbjuds i loppet...

I lopp 2, gräslopp över 1000 meter på rakbanan har attraherat tre svensktränade hästar. Ambiance (e. Camacho) har en fin uppgift på papperet och kan nog vara bland de tre med minsta klaff och från bra viktläge. Susanne Berneklints Trickbag (e. Brilliant Speed) har rutin från banan och får 5.5 kilo av toppviktade Pocket Dynamo (e. Dialed In) - således finns lite outsiderchans på fina pengar. Snygge Es Raco (e. Holy Roman Emperor) gör debut på gräs och är svårbedömd, men har sett fin ut i träningen inför loppet så visst finns lite chans på pengar om det klaffar på vägen. 81 000 USD väntar vinnaren i racet.

Svenskfödde Red Hot Chili (e. Eishin Dunkirk) testar 1900 meter på dirttracken, men lär få svårt trots låga ridvikten 53.5 kilo. En placering som fyra, femma finns dock inom räckhåll med rejäl överpace på loppet. I den här handicappen delas det ut 175 000 USD i total prissumma.