Nyheter

Sju Skandinavien-tränade galoppörer anmälda till torsdagens tävlingar på Meydan...

...och inte färre än fem av dessa finns med i anmälningslistan till treåringsloppet Meydan Trophy över 1900 meter på gräsbanan.
download-94
Anmält till Meydan Foto: Dubaievent

Meydan Trophy är ett relativt nyinstiftat lopp som i fjol vanns av Godolphin-stallets Art Du Val (e. No Nay Never) - ja det är samma häst som tog skalpen av Bent Olsens Red Cactus (Hard Spun) med minsta möjliga marginal förra torsdagen. Årets upplaga håller lägre klass om man ser till formtalen och det är faktiskt så att Caroline Malmborgs Le Havre-son Timo Nurmos står delat högst upp på listan med sina formtal 90. Francisco Castros Toosh Carlras (e. Juniper Tree) och Bent Olsens Grey Flash (e. The Factor) återfinns en bit ned i listan från sina formtal 80, men vi tycker att åtminstone Grey Flash ska rankas högre efter sin positiva debut här nere som femma. Patrick Wahl har två hästar med på listan - det snygga stoet Silent Night (e. Night Of Thunder) som gjort det bra här nere i två starter - visserligen långt slagen, men fått pengar i båda, samt Midnight Oil (e. Wilshire Boulevard) som dock måste visa bättring om man jämför med debutloppet här nere. Även Patrick Wahls duo rangeras till formtal 80. Total prissumma i loppet är 100 000 USD.

Bent Olsen har anmält sin Stockholm Stora Pris-vinnare Learn By Heart (e. Frankel) i Friday-Handicap över 2410 meter på gräsbanan. Femåringen svarade för en gedigen insats här nere för två veckor sedan och lär vara förbättrad till den här starten. Loppet ser dock stenhårt hårt till - i vart fall om man ser till anmälningslistan, men vi har bra feeling och tror att ägarinnan Lone Kaj Nielsens topphäst kan få med sig en del av priskakan på 175 000 USD med 105 000 till vinnaren.

Susanne Berneklint har full form på materialet och hennes Trickbag (e. Brilliant Speed) står inne med bottenvikt i Tabloid Handicap över 1200 meter på dirttrackbanan. Den rutinerade sexåringen svarade för en mycket bra insats senast då han inte fick någonting gratis, men höll storstilat som fyra. Här är den totala prissumman 135 000 USD med 81 000 till vinnaren.

Galopptips.se återkommer såklart i morgon när definitivanmälan är klar.

Anmälningslistorna finner ni via länken nedan.

http://emiratesracing.com/node/4?id=2979&tab=1#tab-12011