Nyheter

Sista minuten-tips och streckanalys till Bro Park

Publicerad
Årets första tävlingsdag drar igång vid lunchtid på Bro Park – som vi har längtat! Det är V4 som gäller och här kommer en snabbanalys vad gäller streckprocenten.
images-
V4-premiär på Bro Park Foto: Svensk Galopp

V4-1

Som det ser ut nu blir Skyhawk (5) ganska klar favorit. Visst kan hon vinna loppet, men samtidigt känns hästen given att gardera i årsdebuten. Sandra Brolins adept var femma, 2.5 längder slagen i fjolårets comeback och visade formtal 74. Det var dock över 1200 meter mot tuffare hästar än dessa. Säsongen 2016/2017 var hästen igång mest hela tiden och det går inte direkt att identifiera ett speciellt comebacklopp. I livsdebuten som tvååring var Skyhawk sist av fem startande på gräset över sprinterdistans. Som ”Per-Anders Gråberg-streckad” finns inget spelvärde i hästen – så vi garderar! Det är även mycket streck på stallkamraten My Adelia (1) från sitt innerspår. Stoet var ganska långt slagen i årsdebuten i fjol, men det var mot långt tuffare hästar än de här – och dessutom över kort distans. I ”fyndlådan” hittar vi Himalaya (6) till strax över 15 procent av insatserna. Hästen är stor som ett hus och kan behöva loppet – dessutom skulle nog distansen vara ännu längre! Men…viktläget känns riktigt intressant och Himalaya är given på kupongen.

V4-2

Persian Wave (2) blir favorit och det är verkligen inget att säga om. Den Tobias Hellgren-tränade nioåringen imponerade våldsamt i fjolårets första start efter vila då segermarginalen skrevs till hela 12.5 längder – detta på Bro Park, och detta över dagens distans. Efter den vinsten tog hästen ytterligare två raka segrar och imponerade likaledes i dessa. Vi tror på en toppinsats direkt och ridande Malva Blademo är ett riktigt framtidshopp. Hon rider snyggare än de flesta ska ni veta, men visst – orutinerad är hon. Vi köper favoriten rätt av! Nye importen Different Journey (4) kostade bara 2.500 pund när han köptes till Sverige i höstas. Vi tror att det här är ett led i matchningen inför häcksäsongen och tror den kan bli överspelad.

V4-3

Heros Kalejs (2) blir nog knapp favorit. Vi har sett hästen på morgnarna och att han ser fin ut är en underdrift. Tränare Kvisla låter uppåt och vi köper honom som favorit. I fjol debuterade hästen som god tvåa bakom Hills And Dales – detta i samma klass och över samma distans som dagens. Heros Kalejs höjdes ett kilo på den insatsen (82). I 2017 års comeback blev det en plättlätt seger – dock i klart enklare sällskap än dagens. Snackhästen Stureplan (7) vann i sin debut som tvååring. Vann ännu enklare i sin comeback treåring – och krossade ett liknade sällskap i sin första (och enda) start som fyraåring i fjol. ”Sture” har alltså aldrig förlorat lopp i sin årsdebut. Nu baissar tränare Malmborg en smula då hästen dragits med en del skador, men då vi såg hästen i det senaste jobbet ökar förhoppningarna. Upp i ranken – speciellt som han inte är favorit. Skånske gästen Crafty Exit (5) var slagen av Stureplan med 3.5 längder i comebacken i fjol, men hade då tre kilo mer på ryggen – idag är viktläget det omvända. Hans-Inge Larsens snygging känns hyperintressant! Kring en streckprocent kring 15-strecket.

V4-4

Två hästar sticker ut rejält och streckprocenten på dessa är likvärdiga. Ska man ta ställning eller ska man fega ut och strecka båda? Tipsettan till Reliable Guzz (4) som skötte sig anständigt utan att glänsa riktigt i fjolårets starter som tvååring. Tränaren låter väldigt uppåt och det måsta vara bra segerchans. Om man tror att rutin väger tyngre än klass spikar man Patrick Wahls sto direkt. Om man däremot tror att utstrålning och topphärstamning väger tyngre spikar man Australian Open (1) från innersta startboxen. Den här hästen aspirerar på titeln ”Bro Parks snyggaste häst” och träningsrundorna inför debuten har skötts med akutratess! Det känns långsökt att någon annan vinner loppet så nu är frågan bara… Tuff eller feg?