Nyheter

Sista minuten med Jan-Erik

Publicerad
V64 tävlingarna på Övrevoll har hög klass och då brukar Stall Neuroth vara med och hugga där framme. Jan-Erik Neuroth har några kommentarer om stallets chanser.
la_zona_C6421_
Blir det en rörd tränare Wido som får ta emot sonen Jan-Erik Neuroth ännu en gång? Chansen är god. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Lopp 2, V64-1

--   3 Reine de Vega var svår att skilja från 8 Jet Action. Båda två är jämngoda lite sena hästar som kommer mer och mer. Reine de Vega kom inte med i Malmö och är lite mer svår att rida vilket påverkade beslutet. Båda är goda nog att segra, men Jet Action är mer mogen i huvudet samtidigt som han är lite tung i kroppen. 10 Couleur Cafe är heller ingen dålig häst. Har inte gjort något fel hittills i livet och blev påriden senast på Bro och kom aldrig in i racet. Var ändå inte långt slagen och är ingen dålig häst, säger Jan-Erik Neuroth.

Lopp 4, V64-3, V4-1

-- 4 Buddy Bob (e.Big Bad Bob) kommer trivas bättre om det fortsätter vara rejält med svikt i banan. Det får gärna vara tungt och jag hoppas att banan inte torkar upp för mycket. Då skall det vara en bra segerchans, säger Jan-Erik Neuroth.

Lopp 5, V64-4, V4-2

--  2 Brian Ryan tränar mycket bra och jag tror att det går att slå Duca di Como över den här distansen. Han gillade inte banan på Bro Park som var för hal för honom. Han lade sig aldrig ned och galopperade. Om han fungerar på banan är det en bra chans, säger Jan-Erik Neuroth.

Lopp 7, V64-6, V4-4, V5-2

--  1 Topas Royal var en besvikelse senast. Det invändiga startspåret är ingen fördel då han kan vara långsam ut. Han har gått bra på Övrevoll tidigare och den lite längre distansen är ett plus. Jag rider själv 4 Candyflower som stod lite i starten senast. Hon är väldigt speciell i startmomentet och väntar tills grindarna är helt öppnade innan hon vågar hoppa ut. Formen är bra och så här på hösten kan några av motståndarna vara på väg nedåt i form. Hon är absolut ingen dålig häst utan har gått bra mot riktigt bra hästar.

Lopp 8, V5-3

--  6 Holy Romance var dålig på Bro Park, men har gått bra på Övrevoll innan det. Det hade varit en fördel om det varit den yttre svängen istället för den inre som hon kan få problem med, varnar Jan-Erik Neuroth.