Nyheter

Siskins nästa start blir Middle Park Stakes

Publicerad
Tränare Ger Lyons är övertygad om att 1200 meter är den rätta distansen för Siskin som ägs av Khalid Abdullah och siktet är inställt på Middle Park Stakes (Gr.1) på Newmarket den 28 september.
RP_ID0035690
Ger Lyons, Colin Keane och skötaren Dan McGraine med Siskin efter vinsten i Keeneland Phoenix Stakes (Group 1). Foto: Patrick McCann/Racing Post

Ger Lyons som varit lite i valet och kvalet bestämde sig  efter att ha jobbat Siskin (e. First Defence) över 1400 meter häromdagen. 

-Han är obesegrad över 1200 meter i fyra starter och som jag ser det är han klart bäst på den distansen för tillfället. Jag hade ett tag funderingar på att starta Siskin över 1400 meter i National Stakes, men jag måste välja det lopp där jag anser att Siskin har bäst chans att vinna berättar Ger Lyons . 

Det är inte för Siskin att bara gå ut och vinna femte raka för motståndet är tufft. Han får eventuellt möta bland annat två som Richard Hannon tränar. Det obesegrade löftet Mums Tipple (e. Footstepsinthesand) som är högst handikappad av de som är anmälda och dennes stallkamrat Threat (e. Footstepsinthesand) . Förra året vanns Middle Park Stakes av Aidan O'Brien tränade Ten Sovereigns (e. No Nay Never) med Donnacha O'Brien i sadeln. Aidan O'Brien har för övrigt vunnit det här loppet tre av de senaste åtta åren.