Nyheter

Silverstone tog hem Norskt Oaks

Publicerad
Det treåriga skimmelstoet i träning hos Bent Olsen och ägd av Kjeldsbjerggaard ApS reds för dagen av Elione Chaves. Förstapriset i Norskt Oaks var 150 000 norska kronor.
20190811_16444
Vackra Silverstone vann Norskt Oaks Foto: Niclas Cronberg

Silverstone är en otroligt vacker avkomma till Pistachio som bland annat varit trea i Danskt Derby tidigare i år. Idag var stoet ett nummer för stort för sina motståndare. Elione Chaves gick enkelt till front med Silverstone direkt efter start och fick därefter bestämma tempot som han ville. In på upploppet så skärpte Chaves tempot på Silverstone. Ett tag såg det ut som Beau Nuage och Powerpoint skulle kunna utmana, men Silverstone bara försvann ifrån de övriga till en mycket enkel seger. Tvåa i mål Beau Nuage och trea blev Powerpoint. 

-Det är ett bra sto som alltid ger hundra procent i loppen, berättade Elione Chaves efter loppet.

Tränare Bent Olsen vann härmed sin fjärde klassiska löpning i år.

-Jag gav inte någon av mina ryttare några order innan loppet. De fick själv ta och bestämma hur de skulle lägga upp det. Det är alltid svårt att säga vem som fungerar i sådan här krävande bana. Silverstone är ett tuff. Hon var igång tidigt och har varit ute och matchats mot de stora loppen. Det är ett unikt sto och det här var sista starten för i år. Hon förtjänar verkligen att vila nu. 

Jag måste vara väldigt nöjd med min säsong, det är otroligt så bra stallets hästar har presterat. Det är små marginaler mellan fiasko och succé förklarade en väldigt nöjd Bent Olsen efter Silverstones vinst. 

Laila Jeppesen som äger Silverstone var så klart lycklig efter vinsten.

-Vi har ett tiotal hästar alla hos Bent Olsen så klart. Det var nervöst, man vet aldrig innan loppen hur det ska gå. Speciellt när det är sådant här väder. Det här är bara så härligt, beskrev Laila Jeppesen känslorna efter vinsten