Nyheter

Silver, bly och en röd kaktus

Publicerad
Samtliga Skandinavientränade fullblod med undantag av More Caviar startanmäldes till torsdagens tävlingar på Meydan. Plata O Plomo har bäst chans, men mest spännande på förhand känns Red Cactus som är ute i ett riktigt "rövargäng" över 2000 meter på dirttrackbanan.
images-11_0OjsLS
Topplopp på Meydan torsdag kväll Foto: Cityseekers

Plata O Plomo drog spår sju och Stricker åtta i en handicap över 1600 meter på dirttrackbanan. Loppet håller ungefär samma klass som senast och det kan mycket väl bli framskjutna placeringar för den svensktränade duon.

Red Cactus drog yttersta startspår (12) i dirttrackhandicappen över 2000 meter. Nu krävs det en hel flyt på vägen, men loppet ser ihåligt ut och kretsen kring Red Cactus har fog för att vara optimistiska.

Stallkamraten Learn By Heart möter stenhårt motstånd i sin tredje start på Meydans mäktiga gräsbana. Startspår fem är helt perfekt, men motståndet skrämmer och det blir tufft att nå en framskjuten placering.

Snyggingen Es Raco gör debut som valack i kvällens avslutande lopp över 1400 meter på gräset. Hästen har agerat mer än lovligt vilt inför sina två tidigare starter här nere så vi hoppas på förbättrade takter. Startspår fem passar perfekt och myggvikten 53 kilo (inklusive Elione Chaves) känns intressant. 

Youonlyliveonce och Silent Night möter upp i Meydan Classic över 1600 meter på gräsbanan. Den förstnämnde har svarat för två okej insatser på Meydan, men får svårt att nå en framskjuten placering trots toppjockey (James Doyle) och bra startspår (5). Lilla, men naggande goda Silent Night har gått som "tåget" och tjänat pengar varenda gång här nere, men från startspår fjorton blir det tufft.

 Startlistor till loppen finner ni via länken nedan.

http://emiratesracing.com/node/3?id=2981&tab=1#tab-12062

Loppen ses med fördel via ATG.se eller via länken nedan.

https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html