Nyheter

Silent Night - lika bra som vanligt...

Publicerad
... då hon inkom som femma i Gr2-loppet Balanchine för en kort stund sedan. Dottern till Night Of Thunder låg på stenhårt den första kilometern i invändig position, men kopplade sedan av och höll sedan sin fart klart positivt.
frnvttievzwzkgam6zt
Silent Nigh - tuff brud i lyxförpackning Foto: Cedric Lane

Åt vinnaren Summer Romance (e. Kingman, tränad av Charlie Appleby, ägd av Godolphin och riden av James Doyle) fanns dock inget att göra, men tränare Patrick Wahl har all anledning att vara stolt över femteplatsen (värd 4 890 USD) som Silent Nights insats värderades till. Nu åker dottern till Night Of Thunder hem till Sverige och man behöver ingen “magisterexamen i galoppkunskap” för att inse att det fyraåriga stoet Silent Night kommer göra sin “röst” oerhört hörd i storloppen på hemmaplan senare under säsongen.

Silent Night gjorde en mycket fin insats. Hon pullade för mycket och täthästarna gick i ett alldeles för lågt tempo för att vara optimalt för oss. Jag är stolt över Silent Night och hon gör på intet sätt bort sig. Med er mer högt tempo hade hon varit längre framme i resutatlistan - det känner jag mig helt säker på, kommenterar Patrick Wahl ett par minuter efter målgång.

För sin seger i Gr2-loppet Balanchine över 1 800 meter på gräsbanan erhöll vinnaren Summer Romance 97 800 USD.