Nyheter

Silent Night anmäld i Cape Verdi

Publicerad
Det positiva först. Det är bara nio hästar på anmälningslistan till Gr2-loppet Cape Verdi på Meydan nu på torsdag. Sedan till det negativa. Det blir ingen enkel sak för Patrick Wahls Silent Night att göra sig gällande efter lång vila och sen ankomst till Dubai. Motstånd saknas nämligen inte...
rrtc2yvr53hqzg0aajq
Silent Night anmäld på Meydan Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Det mäktiga Godolphin-stallet har fem av nio hästar på listan och av dessa är Summer Romance, ett grått sto efter Kingman förstahästen. Stoet har vunnit Gr3 på Epson och är handicappad till talet 108.

Night Of Thunder dottern Silent Night är längst ned på listan med formtal 90, men kan glädja sig med att det åtminstone finns två, tre hästar “inom räckhåll”. Patrick Wahls springare ägs av Stall Dömle-Easy.

En av dessa “inom räckhåll” tränas av Chantilly baserade Pia Brandt och lystrar till namnet Quiet Times. Det fyraåriga stoet efter Reliable Man har en Listed-seger i Deauville som främsta merit, men har även varit god femma i Gr3 på Longchamps. Pia och Joakim Brandts adept ägs av dem själva tillsammans med Sven och Carina Hansson, paret bakom stallnamnet Fair Salina Ltd.

I morgon vid 08.00 svensk tid kommer den definitiva startlistan ut och vi återkommer i ärendet.