Nyheter

Sex treåringar från Kvisla på V4 - vem eller vilka är bäst?

Publicerad
Roy Arne Kvisla sadlar ut tre hästar i vardera treåringslopp på Bro Park på onsdag och vi har tagit pulsen på tränaren som har fått en flygande start på årets säsong. Vem hissas? Och ven dissas? Läs vidare för klara besked.
Kvisla_i_kavaj_BkhzMu
Bästa tipsen från Roy Arne är? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den första V4-avdelningen har du som sagt tre hästar till start. Vi har störst tro på Giveusasmile. Rätt eller fel?

Giveusasmile gör årsdebut, men magkänslan säger att han kan behöva ett lopp i kroppen innan det är dags för stordåd. Han tränar helt okej, men är en lat typ som inte gör mer än vad han ska. Nu är det första starten som valack och det känns intressant, likaså gräset ska väl ses som ett plus. På ren kapacitet är han bäst av mina hästar i loppet, säger Roy Arne Kvisla.

Luna Kalejs var fin vid segern senast. Hur mår hon?

Luna Kalejs ska bli otroligt spännande att se på gräset - jag tror det är en gigantisk fördel för henne. Hon är ordentligt framsatt med loppet i kroppen och från ett bra startspår ska hon ses som en outsider, varnar Roy Arne Kvisla.

Vad sägs om Strength? Styrka?

Strength har jobbat trevligt inför comebacken och det ska bli kul att se honom på gräset. Han är av rätt sort och kan måhända skrälla till, säger Roy Arne Kvisla.

En trio hästar även i V4-2. Berätta lite om dessa inför starterna på onsdag?

Central Park är en mycket fin häst som inte lär vara sämre med segerloppet från senast i kroppen. Han gick en frisk canter på gräset i fredags och såg väldigt fin ut så det här känns bra. Han är den häst av mina i loppet som har bäst vinstchans, berättar Roy Arne Kvisla.

Enge Go On var helt under isen senast - jag har kollat allt, men hittar inga fel så jag hoppas det var en engångsföreteelse. Han tränar på fint inför detta, men distansen känns i kortaste laget. Vi måste testa här om han är en häst Jockeyklubbens Jubileumslöpning om ett par veckor. Jag är nöjd med startspåret, informerar Roy Arne Kvisla.

Odd Sindy var jag nöjd med i årsdebuten resultatmässigt med tanke på att hon hoppade vattenpölar och inte var helt klockren på banan i Göteborg. Det är en fin häst som jag ska försöka få med i Diana - det skulle hon vara väl värd. Det utvändiga startspåret spelar ingen som helst roll då hon är långsam från start. Vi hoppas på överpace och klaff under vägen. Då kan hon vara relativt långt framme, avslutar Roy Arne Kvisla.