Nyheter

Sex hästar till start från Annika - är en rent klar?

Publicerad
Annika Sjökvist har fått en bra start på säsongen och till dagens tävlingar ser det bra ut på papperet. Vad säger hon om vårt toppdrag i omgången? Och låter det inte ruskigt uppåt på hennes klassiska vinnare från fjolåret?
download-8
Det låter ruskigt uppåt på flertalet hästar Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Arabianranta (V64-1) hemförde ju som bekant klassiska Dianalöpning - 1000 Guineas i fjol. Sedan dess har han inte haft den rätta turen. Hur ser du på dagens uppgift och hur mår han?

– Arabianranta ser ut som en rund miljon i träningen inför detta. Jag tycker att hon står på tur för seger och en bana åt det tyngre hållet skulle vara mycket gynnsamt för henne.. Bra chans, säger Annika Sjökvist.

Säg något om Sugoi i V64-3?

– Han går ju bra precis varenda gång. Senast blev han rejält tempotorsk och den starten är bara att glömma. Nu hoppas vi på en fin resa på rulle och då kan det räcka en bra bit, säger Annika.

Vi på galopptips.se tror stenhårt på Felixiya Sacc i V64-4. Rätt eller fel?

– Jag tror det är rätt. Hon återkom efter lång vila senast och skötte sig bra. Det är dock ingen enkel häst att hålla fräsch och fin, men nu är hon fått massage och pysslats om - hon ser fin ut.

Distansen? 

– Den ska inte vara något bekymmer. Hon testade 2100 meter i fjolårets sista start och då visade det sig att hon var rejält sjuk. Min häst står bra inne i loppet och det är klart att jag har stor tro på henne, informerar Annika Sjökvist.

Två hästar till start i Järnhandicappen tillika V64-5. Kommentar tack?

– Om vi börjar med City Bridge så är formen helt oförändrad och bra. Det har blivit lite väl mycket vida spår den senaste tiden, men med bättre klaff kan det gå.

– Jag tror dock med på Happy Honey Bee som tränar på kanonbra. Att hon var lite väl långt slagen senast beror på att det blev för täta starter. Hon klarar de flesta banunderlag och skulle gynnas av kraftig överpace, säger Annika Sjökvist

Och avslutningsvis. Utanför kupongen har du Logan till start i dagens inledande lopp. Är det dags för vinst nu?

– Han är lite osäkert startande, men vi startar måste det vara lite segerchans, avlutar Annika Sjökvist.