Nyheter

Sex hästar från Catharina Vång på Bro Park - vi har tagit pulsen på tränaren

Publicerad
Catharina Vång plockar ut en "flock" hästar på Bro Parks tävlingar i morgon och låter positiv om de flesta.
– Jag hoppas det kan bli en fin dag, säger Catharina Vång.
Jungle_Dream_861
"Jungle-vrål" från Vång på Bro Park? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Hootenanny (V4-1) verkar inte så tokig?

Hootenanny är en riktigt skum häst som bara kan slå i bromsen om han inte gillar läget. Jag är nöjd med startspåret, men vet inte om det kan bli spets. Det finns kapacitet och distansen är den rätta. Sist dummade han sig i starten, men gick sedan bra. En av flera, säger Catharina Vång.

Cuban Queen i V4-2 Hur ser det ut?

Cuban Queen trivs inte på vinterbanor så de senaste starterna kan man bara glömma. Det här är rätt distans och hon är fin i träning inför den här starten. Hon kan vinna loppet, men får inte pulla för mycket, säger Catharina Vång.

Wild Tobacco (V4-4) aviserar årsdebut. Han gjorde det fint i början på förra året. Hur verkar det nu?

Wild Tobacco har varit inne på Bro Park och jobbat flera gånger inför detta - han flyger fram. Det viktiga för honom är att han får sin resa på speed. Han har droppat ett par kilo och ska väl kunna vara med rätt långt framme även om loppet blev ganska tufft, säger Catharina Vång.

Rival Son och Jungle Dream i lopp 6 (V5-3)?

Rival Son var en besvikelse och är tveksamt startande, informerar Catharina Vång.

Jungle Dream tappade ryttaren på grund av en annan häst, inte av egen förskyllan. Surt för jag gillar honom och den uppgiften såg väldigt bra ut på papperet.Han ser rätt tjock ut, men är fit - den saken är klar då han jobbar plusbetonat inför det här loppet. Distansen är lite kort, men jag tror det kan gå ändå, säger Catharina Vång.

Madame Easter i dessa "påsktider?? Hon har inte gått något vidare i vinter?

Madame Easter är en riktig “sumärr” så det här är något av sista chansen… Hon är stor, men det måste klaffa till hundra procent för henne, annars lägger hon ned. Jag hoppas hon får en fin resa och inte pullar så mycket. Den här gången kastar jag på blinkers också - vi har ju inte så mycket att förlora, avslutar Catharina Vång.