Nyheter

Serenity Bloom - en jackpotspik på V64-liret i Göteborg?

Publicerad
Treårige Serenity Bloom såg helt underbar ut då hon hemförde årsdebuten, knappt, men säkert, för att par veckor sedan. Nu är det första gången dottern till Reliable Man testar gräset, men det kan vi inte se som en nackdel - snarare tvärtom. Hur ser Lennart Reuterskiöld Jr på saken?
Serenity_Bloom_7681_PxLgGH
Serenity Bloom i debut på gräset - inga problem tror vi! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Om man ser till stamtavlan ska gräset fungera, men papper är en sak - verkligheten allt som oftast en annan. Vi tog ett surr med championtränare Reuterskiöld för att reda ut begreppen…

Hur tog Serenity Bloom årsdebuten och vad tror du om gräset när hon nu ska debutera på underlaget i Göteborg?

Serenity Bloom var bra i årsdebuten och jag vill tro att hon är framsatt till detta även om jag sällan eller aldrig trycker av mina hästar i träning. Om man ser till underlaget känns det som att det ska fungera och Göteborgs banprofil bör passa henne - vill ha en resa på speed och de andra får gärna dra upp tempot. Vi testar gräset den här gången då hon ska mot Diana-löpning om ett par veckor. Distansen fungerar då min häst har speed, men jag vill inte säga att det är någon fördel för henne. På sikt tror jag att hon står riktigt lång distans och då finns det ju stora möjligheter. Serenity Bloom mår bra och är med och krigar om segern, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.