Nyheter

Seaside Song till Tyskland

Publicerad
På måndag startar Seaside Song i en Grupp 3 löpning för ston på Hamburg i Tyskland. Det är 11 hästar i boxarna och högst rankad är Axana på 94 kilo medan Seaside Song står i 86 kilo.
Seaside_Song_089
Seaside Song segrar under Carlos Lopez Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Toppstoet Seaside Song (e.Harbour Watch) tränas nuförtiden i Norge av Cathrine Erichsen och vi vet att hon har en hög kapacitet. Senast var hon tvåa i Bloomer's Vase (L) bakom omöjliga Appelina (e.Appel Au Maitre). 100 Jahre Hugo Phohe-Rennen rids över 1600 meter vilket är Seaside Songs favoritdistans. 

I racet startar även bekanta Ceasara (e.Pivotal) som tidigare tränades av Wido Neuroth. Nu är det J-P Carvalho som tränar, men hon har lägst formtal i löpningen.  Axana (e.Soldier Hollow) är bara tre år, men redan en stjärna. Hon har högst formtal i fältet och segrade överlägset i en Grupp 3 löpning för treåriga ston näst senast. Efter det blev Axana tvåa i Tyska 1000 Guineas endast slagen av en engelsk gäst, Main Edition (e.Zoffany) som sedan gick till Royal Ascot. 

Det är verkligen ingen lätt uppgift för Seaside Song, men hon har tidigare visat att hon är väldigt svår att springa ifrån. Carlos Lopez känner henne väl och en god placering är inte omöjlig. 

Här är en länk till startlistan