Nyheter

Seaside Song och det övriga startfältet i Bloomers Vase (L)

Publicerad
Ifjol var det glädjande nog 15 hästar till start i Bloomers’ Vase och i år är det 12 hästar som tar chansen; stoeliten är således välfylld, vilket borgar mycket gott för framtiden. Segerpriset på 166.000 kronor skäms inte för sig i den här Listedlöpningen över 1600 meter på gräsbanan
Seaside_Song_312
Ännu en seger för Seaside Song på Bro Park? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Nedan följer en presentation av startfältet.

Treåriga 1 Victoria Placa (e Wootton Bassett) kommer från en andraplats i Mowerinalöpning i Danmark. Att gå ut mot den äldre eliten redan nu är förstås inte lätt, men Jessica Long vet vad hon gör och Shane Karlsson kan rida 53 kilo.

Likaledes treåriga 2 Den Of Thieves (e Zoffany) får Elione Chaves upp och den här hemmahästen kommer med fyra raka segrar. Bloomers’ Vase (L)

Bland hemmahästarna märks även 7 Ella Fitz (e Eishin Dunkirk) som var trea här ifjol. Hon ser ut att gå mot formen.

8 Lushes Lashes (e Zaahid) har gjort två bra insatser på dirten i år och blir spännande att se under Per-Anders Gråberg.

9 Freed From Desire (e Heeraat) har två raka segrar över bana och distans och har slagit några riktigt bra motståndare.

10 Luisette Hill (e Eastern Anthem) har som vanligt sin tränare Madeleine Smith i sadeln. Ekipaget trivs på gräset.

12 Stolen Tango (e Bernardini) är en segermaskin som normalt tävlar i handicaper. Nu får vi se henne mot eliten igen, tyvärr från ett dåligt utgångsläge.

Från Jägersro kommer en häst, 5 Sea Race (e Charm Spirit), som tränas av Paul Fitzsimons. Man var senast slagen av Freed From Desire, men det var bara nos som skiljde.

Det norska laget är som vanligt starkt. 

3 Unwanted Beauty (e Iffraaj) har visat en härlig fart och segrade i Norsk 1000 Guineas.

4 Swan Black (e Devil’s Drink) från Niels Petersen är aldrig långt efter de bästa även om hon sällan segrar.

6 High As A Kite (e Manduro) segrade i Norsk 1000 Guineas samt Norsk Derby. Ifjol var hon fyra här i Bloomers’ och hon lär inte vara långt efter i år heller.

Senast fick High As A Kite dock stryk av 11 Seaside Song (e Harbour Watch) som är den troliga favoriten. Hon har speeden som främsta vapen och Carlos Lopez vet när han ska sätta in den. Seaside Song fick länge nöja sig med att vara en av de bättre bakom Appelina. Nu kan det vara Seaside Songs tur att ta över drottningkronan!