Nyheter

Saratoga öppnar imorgon

Publicerad
När Saratoga en bit norr om New York öppnar portarna vet man att den amerikanska högsommaren är här. Den idylliska banan är inte bara vacker, under 40 dagar är det skådeplatsen för världens bästa kapplöpningar. Nytt för i år är att Fox storsatsar på Saratoga och tar ut sporten till den breda publiken.
saratog
Saratoga öppnar portarna för säsongen nu på torsdag

Hårdsatsande New York Racing Association har verkligen vind i seglen. Nu har man sålt in konceptet Saratoga Live till Fox Sports som kommer visa över 200 timmar från Saratoga. Sändningarna blir en blandning av underhållning och lite "galoppskola" för den bredare publiken samtidigt som man har initierade tipsters och proffstyckare. Fox meddelar att man kommer använda sig av teknik och grafik från andra sporter för att snabbt och enkelt kunna förklara vad som händer i ett race. Till exempel kommer man ha virtuella spår vid repriser för att kunna visa om en trängning har skett eller inte.

Den första tävlingsdagen på Saratoga är imorgon och tvååringsracet Schuylerville Stakes är en av höjdpunkterna. Vi tror mycket på Wesley Wards 8 Aurelia Garland (e.Constitution)