Nyheter

Saratoga Derby Invitational Stakes

Publicerad
Del två i den nya Derby-serien på gräs i New York gick till A Thread of Blue efter ledning hela vägen. Kiaran McLaughlin tränar och Luis Saez satt i sadeln.
saratoga_WCr8QO

Den nyinstiftade löpningsserien med en "Triple Crown" fast på gräs har börjat riktigt bra. Aidan O'Brien har kommit med ett antal hästar och var med även under söndagens Saratoga Derby Invitational Stakes som ni ser här.

A Thread of Blue (e.Hard Spun) tog lekande lätt hand om ledningen och lyckades hålla undan attackerna mot slutet. Tiden blev 1,52:02 över 1900 meter efter en väldigt lugn andra 400 meter. A Thread of Blue har i och med segern tagit fem segrar på 10 starter och adderade hela 535 000 dollar till sin tidigare blygsamma summa av insprugna pengar. Totalt har A Thread of Blue nu tjänat in 879 000 vilket är är ungefär det dubbla mot vad A Thread of Blue kostade på auktion som tvååring.

A Thread of Blue är uppfödd av Niarchos-familjen och Hard Spun är även hingsten bakom Red Cactus (e.Hard Spun) som segrade i Svenskt Derby. Måhända finns det hopp för Bent Olsen om en framtid även på gräs för Red Cactus?