Nyheter

Sanary tog andra raka segern

Publicerad
Treåringen som köptes på Arqana Summer Sales för 100 000 euro av 360 North Horse Racing och Nina Lensvik motsvarade favoritskapet i dagens första V4 på Övrevoll.
Screenshot_20190817-122243_Messenger_JkwyXE
Miljonköpet Sanary tog andra raka segern på Övrevoll

Treåriga Sanary som tränare Nina Lensvik har haft en del förhoppningar på sedan köpet tog på torsdagen andra raka segern på Övrevolls gräsbana. Distansen var 1600 meter och banan hade mätts till 7,1 vilket är mycket tungt. Hingsten efter Invincible Spirit pullade en hel del efter start, men Per-Anders Gråberg som red fick honom att koppla av på ett bra sätt ett par hundra meter in i loppet. In på upploppet styrde ridande Gråberg skimmeln längst ut mot publikplats och han gick relativt enkelt ifrån sina motståndare till slut även om Fiftyshadesfreed försökte utmana sista biten. Detta var en handicap där Sanary mötte äldre motståndare och han gjorde det på ett bra sätt.. Det ska bli intressant att se vad Sanary får i formtal efter den här insatsen. 

-Han går åt rätt håll och verkar ha kommit till rätta. Han klarade banan fint, sa Per-Anders Gråberg efter vinsten. 

Tränaren Nina Lensvik var också mycket nöjd med Sanary efter loppet.

-Vi var lite bekymrade innan över att distansen kunde vara för kort för honom. Han var inte så tagen efter loppet och hade gärna gått lite till. Vi hoppas han ska vara en elithäst inför 4-års säsongen och han kommer att matchas därefter, sa en glad Nina Lensvik efter vinsten.