Nyheter

Sanary bör vara med där framme

Publicerad
I söndagens Göteborgs Stora Pris med 150 000 kr till startar den nye importen Sanary som kostade 100 000 euro för Nina Lensvik och 360NorthHorseRacing på auktion i Frankrike. Treåriga Sanary har ett formtal på 83 och gör alltså första starten i Skandinavien i en handikapp. Galopptips har hört hur det är med Sanary inför söndagen.
Screenshot_20190817-122243_Messenge
Kan nya importen Sanary vinna Göteborgs Stora Pris på söndag

Hur står det till med Sanary (V64-6) inför första starten i Skandinavien?

-Han verkar ha acklimatiserat sig bra och tränar på som vanligt. Jag tycker han känns fin i jobben. Normalt är det inte så farligt att inte ha startat på två månader, men man ska tänka på att han tappade tre veckors träning vid tiden runt auktionen på Arqana berättar Nina Lensvik.

Vad säger du om att distansen är 1400 meter nu på söndag?

-Distansen klarar han fast jag hade gärna haft lite längre för att han skulle komma till sin fulla rätt. Det här loppet passade bra in för att jag ska kunna se var jag har honom

Det är en handicap och jag antar att du anser att han ska kunna visa mer än sitt formtal.

-Ja det tror jag. Det är också så att vi har lägre vikt än de flesta motståndarna och det är så klart en fördel. Han möter äldre nu, men han har visat så bra klass tidigare att jag tycker han bör klara av det. 

Nina berättar samtidigt att hon varit i kontakt med banmästaren om hur banan är och att han var positiv till banans beskaffenhet som mätte 3,5 på torsdagen. 

-När vi talades vid regnade det inte, men vi får se desto närmare söndagen vi kommer prognoserna skiftar hela tiden säger Nina Lensvik.

Slutligen vad tror du om Sanarys chanser på söndag?

-Jag förväntar mig att han bör vara med där framme någonstans berättar en förhoppningsfull Nina Lensvik

Du startar också Eyes Wide Shut (V64-3) under dagen.

-Han kommer tillbaka efter en allvarligare skada och har tränat en hel del på vår treadmill. Eyes Wide Shut behöver definitivt loppet. Han har inte rosat marknaden på underlaget tidigare, men det var länge sedan. Härstamningsmässigt borde det fungera bra och vi provar.

Vad tror du om hans möjligheter?

-Jag är lite tveksam till hans höga handicap. Det är första gången han möter så här tufft motstånd och det är ett stort steg jämfört med tidigare starter.