Nyheter

Royal Ascot fortsätter i oförminskad styrka

Publicerad
Och i dag står det tre Gr2 lopp på programmet samt naturligtvis tävlingsdagens höjdpunkt - Gr1-loppet Prince of Wales Stakes över 2000 meter där Aiden O´Briens duo Love och Armory lär spela huvudrollerna.
bums0qg9mdlo9mvxkcp
The royal meeting at Ascot Foto: Racing Post - Edward Whitaker

Vi står dock över spel i Prince of Wales Stakes då oddset på Love (e. Galileo) i nuläget understiger dubbla pengarna, men visst är det så att hon borde vinna under ständige partner Ryan Moore - även om det handlar om årsdebut.

Ingen lycka med vårt spel på Wesley Wards Kaufymaker (e. JImmy Creed) i Coventry Stakes under gårdagen, men vi tror vi på snabb revansch då hans tvååriga sto Ruthin (e. Ribchester) har profilen för att vinna Windsor Castle Stakes (L) över hetsiga 1000 meter med lätthet. Att rekommendera spel till 3.50 i ett 28 hästar stort fält för tvååringar är för oss dock helt främmande så vi lutar oss bara tillbaka och njuter av den förmodade uppvisningen i stället… Spets? Givetvis. Vinst? Högst troligt…

Dagens lir läggs i stället på Joseph O´Briens treåring Benaud (e. Australia) i Gr2-loppet Queens Vase (16.05 svensk tid). Benaud var ruskigt fin vid segern på Naas senast då han efter en resa långt ned i fältet bara plöjde på och vann säkert - detta efter lång vila och sin första start som valack. Efter loppet köptes hästen av storsatsande hästägaren JP McManus och det gjordes icke utan anledning. Nu är det upp i distans vilket vi ser som ett gigantiskt plus, men kanske är det så att banan är för snabb den här dagen? Nåväl. Till odds överstigande 15 gånger pengarna tester vi ett vinnare och platsspel med mellaninsats även om det här är ett kliv uppåt i klass.

Spelrekommendation: Benaud vinnare och plats till odds överstigande 15 gånger pengarna. Medelinsats. Royal Ascot, lopp 2, 16.05 svensk tid.

ATG arrangerar spel i en gemensam “världspool”, men även V4-lir i egen regi. Loppen ses med fördel på samma sida.