Nyheter

Royal Ascot drar igång...

Publicerad
...och vi kommer naturligtvis att bjuda på en och annan spelbar vinnare under samtliga tävlingsdagar. I dag tisdag avrids tre Gr1 samt ett Gr2-lopp och visst är det som så att Queen Anne Stakes över 1600 meter tilldrar sig störst intresse.
rctom37t80b3wcmmsna
Go on Kaufymaker - Go on... Foto: Royal Ascot - annons

Queen Anne Stakes (15.30 svensk tid) kommer vi bara att njuta av då precis ingenting tyder på att John och Thady Gosdens Palace Pier går att slå. Oddset på seger för sonen till succéhingsten Kingman ligger kring 1.50 i nuläget och är inget för oss såklart.

I stället förordar vi spel i Covenrty Stakes - ett Gr2 för de tvååriga individerna och självfallet är det Wesley Ward-tränade fuxstoet Kaufymaker som avses. Dottern till Jimmy Creed vann sitt maiden på Keeneland med dryga sex längder i mitten av april och såg helt fantastisk ut och formen från det loppet är konfirmerad. Tränare Wesley Ward vet exakt vad som krävs för att vinna på Royal Ascot och om vi räknat rätt är det här hans hetaste segerbud under veckan. Ny distans och underlag oroar uppenbarligen de brittiska spelarna, men inte oss som litar på Wesley Ward till hundra procent. Just nu finns odds kring 6.50 på den öppna marknaden och det lirar vi sju dagar i veckan.

Spelrekommendation: Kaufymaker, 16.05 svensk tid. Vinnarspel med hög insats.

ATG arrangerar lir på sedvanliga spelformer inklusive V4 i egen pool och loppen (hela sändningen?) kan alltså ses på atg.se från 15.00. Första start 15.30.