Nyheter

Roy Arne Kvislas kommentarer...

Publicerad
...om morgondagens starthästar på hemmabanan Bro Park. Vi har störst tro på Realize Rock i V4-3, men tror Roy?
– Han kan vinna loppet, men är sårbar om man ser till hur han löper, informerar Kvisla.
im6dyq9chdbdrilejvf
Två tittar in i kameran och två åt annat håll... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I tävlingsdagens inledande lopp sadlar du ut treårige Fiji. Vad säger du om henne?

Fiji tas tillbaka på kort distans och det är som jag ser på det ingen nackdel. Hon har varit borta ett tag, men tränar bra och underlaget är inget jag oroar mig över. Det är ett ganska bra lopp, men Fiji ska kunna vara bland de tre främsta i alla fall, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Två till start i V4-3, Enge Go On och Realize Rock. Vi har bra känsla för den senare - vad säger du?

Enge Go On var ruskigt bra senast och dirttrack ska inte vara något minus. Han mår fortsatt bra och den här gången blir det sidoludd i stället för flexibla blinkers. Vi har en bra ryttare i sadeln så helt borta ska han inte vara, varnar Roy Arne Kvisla.

Realize Rock vann på bra sätt senast och den fina formen är konserverad. Han står dessutom ganska bra till med lärlingen ombord. Jag vill vara optimist och han kan vinna loppet, men är sårbar om man ser till hur han löper, långt bakifrån, informerar Kvisla.

I V4-epilogen drog Luna Kalejs utvändigt startspår. Kommentar?

Luna Kalejs lär få en lång väg att gå från spåret och det är ju inget plus direkt… Hon har dessutom floppat på underlaget två gånger i rad, men jag har en känsla att det mest varit tillfälligheter. Formen är som den ska, men vi måste ha massor av tur, informerar Roy Arne Kvisla.

Två stycken tvååringar till start i lopp 5 (V5-3). Det ser rätt tufft ut?

Inviting Rose är en stor och snygg märr - tror att hon är nästan 170 cm över manken. Jag gillar henne skarpt, men för mig är hon nog mer en treåring. Jag ligger lite lågt, säger Roy Arne Kvisla.

Jetson är snabb som tusan, men i loppen hittills har han bara sprungit på ett andetag. Han kan massor, men måste visa bättring innan jag vågar sticka ut hakan, avslutar Roy Arne Kvisla.