Nyheter

Roy Arne Kvisla om sina starthästar på Bro Park

Publicerad
I morgon är det SM-dag på Bro Park och Roy Arne Kvisla har det väl förspänt - för att uttrycka sig milt... Vi singelstreckar den toppstammade irländske importen Never Think Twice i V64-epilogen och känner oss trygga med det. Vad tycker Roy?
jsnlzwmrkpp1swrfqxb
Ännu en seger för Never Think Twice Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Roy Arne Kvisla har tio fullblod till start under morgondagens tävlingar på huvudstadsbanan Bro Park och på papperet ser det intressant ut. Vi ringde upp Roy för att kolla läget och det låter uppåt på flertalet av sina starthästar.

Två till start i dagens inledande lopp, Alchemist och Lunar. Säg något?

Alchemist går bra hela tiden och nu är han kraftigt på gång. Han står bra till i handicap och ska kunna vara en av de som kan vinna loppet. En mjuk bana skulle vara en nackdel, säger Roy Arne Kvisla.

Lunar är en stor och grov häst som behövt tid på sig för att hitta formen. Nu senast gick har riktigt fint med sidoludd och det blir samma utrustning även på söndag. Han är en outsider, säger Roy Arne Kvisla.

Vad säger du om Realize Rock i V64-1?

Realize Rock skulle gynnas om det blir svikt i banan. Formen är som den ska, men motståndet för tufft. Jag hoppas på pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Lushes Lashes gör en intressant start i V64-3. Läget där?

– Lushes Lashes har fin form - det var distansen som bara var för lång senast. Hon tränar på som hon ska och det är inte de värsta emot. Hon har lite chans med klaff, säger Roy Arne Kvisla.

Prima Kalejs i V64-4 då?

Prima Kalejs var jag nöjd med i debuten och hon ska vara framsatt till den här starten. Spåret är perfekt och hon är en av många i ett riktigt “getingbo”, informerar Roy Arne Kvisla.

Två till start i V64-5. Hur verkar det inför loppet i morgon?

Outragusandangerus har visat sig lite bättre på dirttrackbanan, men jag tror inte att hon gör bort sig den här gången trots att det handlar om gräs. Formen är bra och jag hoppas vara med hugga om de bättre pengarna, säger Roy Arne Kvisla.

Giveusasmile har jag bättre känsla för än Outragusandangerus den här gången. Hon visade klar uppåtform senast och jag tycker hon står billigt inne med 54 kilo på ryggen. Jag tror på vinstchans, säger Roy Arne Kvisla.

Och så ska två hästar sadlas ut i V64-epilogen, Filia Kalejs och vår spik Never Think Twice. Kommentar tack?

Filia Kalejs är lite på gång, men jag tror inte att hon slår Never Think Twice. Pengar i första hand, säger Roy Arne Kvisla.

Never Think Twice är på helt rätt väg - hon utvecklas stadigt helt enkelt och jag är mycket nöjd med henne. Jag tycker att Never Think Twice som passar perfekt på gräset ska ha en väldigt fin vinstchans, säger Roy Arne Kvisla.

I lopp åtta startar du Enge Go On, men det ser väl för tufft ut?

Enge Go On är i okej form, men slår ju ur underläge. Han står definitivt distansen och skulle gynnas av en mjukare bana, avslutar Roy Arne Kvisla.