Nyheter

Roy Arne Kvisla om sina chanser på Bro Park

Publicerad
Även om Bro Park-tränaren har dragit ner lite på sin verksamhet så har han 2022 slagit de senaste två åren i antalet segrar. Om han maxar allt på söndag tar han två kliv i den nationella tränarligan och slutar på en sjätteplats. Att Roy Arne Kvisla kan träna hästar är något som alla nya spelare och galoppfantaster ska lägga på minnet. Både 2019 (över 5,3 miljoner insprunget) och 2020 var han trea i den nationella ligan och han har i åratal varit placerad på "tio-i-topp". Under året nådde han också 400 segrar totalt under karriären och han klättrar mot 500. På söndag startar han fyra hästar varav en kan erövra titeln som Bro Parks-, och Sveriges, segerrikaste häst.
pzdw2qjqg67m4kgvcsj
Inviting Rose och Elin Ahlin segrade i det prestigefulla amatörloppet Prix De L'Arc på Stockholm Cup-dagen. . Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hästen som kan nå den åtråvärda titeln är Inviting Rose, men hon är beroende av att inte El Camino också vinner. Följ den spännande toppstriden här. Hon har absolut chansen och är en av tre hästar från stallet i samma lopp. Läs nedan hur han kommentarer hästarna i tur och ordning. 

V64-2

2 Swiss Doctor vill jag ha ut en sista gång i år. Han har haft lite dåliga blodvärden. Han bär ett kilos övervikt, men över sprint är det inte hela världen. Jag förväntar mig att han är bland de tre, det tycker jag att han ska kunna vara. Han har inte sidoludd denna gång, men han behöver inte dem.

V64-4 / V4-2 / V3-1

2 American Impact borde vara framsatt av förra starten, helt klart. Han fungerade bra efter halsoperation och tog i hela vägen in i mål. ”P-A” (Gråberg) ville gärna rida honom igen. Han har hyfsad chans. 

4 Bearwinner hade en väldig otur i senaste loppet då ”han gjorde en kråka ur boxarna” och tappade ryttaren. Det är absolut inte något fel på formen. Han kommer säkerligen att göra en bra prestation, tror jag. 

10 Inviting Rose behöver lite tur från det här spåret. Hon har också chans och har visat fin form hela året egentligen. Tre kilo av. Jag tror att den som fixar banan och får det bästa löpningsförloppet är först i mål av mina. De är jättejämna, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Det ska också nämnas att han är mycket nära Henrik Engblom, som nu är tvåa bland hemmatränarna (efter Patrick Wahl), i banchampionatligan (för de med licensbana Bro Park). Det skiljer inte ens 24 000 kronor inför avslutningen.