Nyheter

Roy Arne Kvisla om sina åtta hästar på Bro Park i morgon

Roy Arne Kvisla sadlar ut hela åtta hästar på morgondagens tävlingar på Bro Park varav sju på det hyperintressanta V64-spelet. Det ser ut som att det kan bli en "pinne" eller två... Vad säger tränaren själv?
Realize_Rock_1453_1_VC_lVDQOXR
Ännu en storloppsseger för Realize Rock? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi tar det från början… Två hästar i Bro Park Trial (V64-2). Vad säger du?

Central Park var jag lite besviken på senast. Nu åker de fasta blinkersen på igen och han har vunnit på dirttrackbanan tidigare. Det var det positiva. Nu är det dock tuffare emot så jag skulle vara nöjd med lite pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Strength kan en del, men får det tufft den här gången. Får han med sig en peng är jag nöjd, säger Roy Arne Kvisla.

Du har ett “trepack” till start i anrika Kapplöningssällskapets Stora Pris (V64-3). Vad tycker du om dina hästar?

Realize Rock svarade för en enorm prestation som tvåa senast - hamnade “mil” efter, men avslutade storstilat. Distansen är ett plus och gräset är inget minus för min häst. Han kan vinna det här, säger Roy Arne Kvisla.

Man In The Moon nöter på och är i ordning, men det är ett stentufft lopp så jag skulle vara nöjd om han tjänar lite pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Alchemist var trea i det här loppet i fjol. Han tränar på fint inför detta och har ju droppat en del i handicappen. Som jag läser loppet kan Alchemist snabbt nog skrälla till och vinna det här. Det är utmärkta förutsättningar, säger Roy Arne Kvisla.

I Sunday Special - V64-5, har du två till start. Vi är speciellt nyfikna på Lunar. Kommentar tack?

Lunar hade en massa problem i fjol - magsår bland annat. Det ser ut och känns som en helt annan häst i år. Han står billigt inne och jag tror han kan vinna det här, säger Roy Arne Kvisla.

Filia Kalejs känns riktigt på gång för dagen - allt har fallit på plats. Gråberg upp är ett plus och jag är helnöjd med startspåret. Jag gillar den här och hon kan skrälla till, informerar Roy Arne Kvisla.

Och så avslutar vi med trevligt härstammade treåringen Never Think Twice i lopp åtta. Läger där?

Never Think Twice gör första starten för mig. Hon skulle starta i Göteborg i slutet av maj, men sträckte sig och var tyvärr tvungen att strykas. Nu tränar hon plusbetonat och som jag ser på detta är hon en av de som kan vinna, avslutar Roy Arne Kvisla.