Nyheter

Roy Arne Kvisla har en rad toppchanser på Bro Park

Publicerad
Roy Arne Kvisla har fått en bra start på säsongen och en dessutom hel rad med nya och intressanta hästar i träning. I morgon gör treårige Chinese Emperor första starten för Roy och det låter uppåt värre.
– Det är en riktigt fin häst som normalt sett vinner loppet, kommenterar Roy Arne Kvisla.
Kvisla_i_kava
Lika muntra miner efter onsdagens lopp? Vi tror det... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Men vi tar det från början. Hur står det till med Alsimsaam (V4-1)?

Alsimsaam gör årsdebut som fyraåring mot äldre. Han gör sin första start som valack och har tränat på precis enligt planen. Dirttrack är ett litet minus även om han tränar på underlaget varje dag - träning är en sak, tävling en annan. Det är ett par bra emot, men helt borta ska han ju inte vara, säger Roy Arne Kvisla.

Outragusandangerus (V4-2) gjorde det bra som tvååring. Har han tränat vidare?

Outragusandangerus sköter sig utmärkt i träningen inför detta - han har fått bli valack och koncentrerar sig mer. Han har inte satt en fot fel och jag är inte rädd för någon i loppet, säger Roy Arne Kvisla.

Och vad finns att säga om Kashgar i V4-avslutningen?

Kashgar gör mig aldrig besviken. Han tränar på fint och vi siktar mot sprinterloppet på Prammsdagen. Distansen är optimal och det ser onekligen ut som att loppet kommer bli överpacat vilket såklart gynnar min häst. Mycket bra chans, säger Roy Arne Kvisla.

I lopp fem, en treårslöpning har du två hästar till start och vi tycker det ska bli speciellt spännande att se Chinese Emperor i första starten för dig. Hur ser det ut.

Chinese Emperor har varit hos mig sedan mitten - slutet av mars. Det är en riktigt fin häst som det bara var att börja rida från dag ett. Jag tar av blinkersen på honom - vill liksom börja från noll så det enda han har på sig är tungband…  Det är en riktigt fin häst som normalt sett vinner loppet, säger Roy Arne Kvisla.

I samma lopp kommer även Enge Go On ut efter en liten viloperiod. Status?

Enge Go On trummar på i träningen och det här är ett test inför Jockeyklubbenn Jubileumslöpning - han ska normalt sett ha längre distans, men vi får prova. Jag tycker han visade bra form senast och tror att han kommer göra en fin insats, säger Roy Arne Kvisla.

Turbino gör debut (V5-3). Är han okej?

Turbino är en fint härstammad häst som tränat på fint. Han är lite sen av sig, men är väl värd den här chansen… Jag var nöjd med honom i kvalet och ser hästen som en typisk outsider, säger Roy Arne Kvisla.

Vi tycker att Central Park är en fin häst, men har samtidigt varit lite besvikna på honom. Kommentar tack?

Central Park var mest ute och lärde sig jobbet i sina två första starter. Nu gör han sin första start som valack och får dessutom på Per-Anders Gråberg i sadeln - det borde väl kunna väcka honom? Jag tror på bra vinstchans, avslutar Roy Arne Kvisla.