Nyheter

Röster inför Svenskt Derby

I helgen rids Guineas-löpningar på Övrevoll och en Trial löpning på Bro Park med två Wild Cards till Svenskt Derby i potten. Vi tog oss ett litet snack med några intressanta personer innan helgen.
Red_Cactus_9727
Är Red Cactus värdig Derbyfavorit? Han gör iallafall skäl för namnet. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Svenskt Derby rids på Jägersro den 14 juli och det är alltså hög tid att avgöra om man har i Derbyt att göra. ATG ställer fasta odds på Derbyt och i nuläget är Red Cactus favorit till 4,5. Sedan följer Queen Rouge på 6,25 och Two Eyed Jack på 8,75. Irish Trilogy som nyligen ströks i en tilltänkt start står i 9,25 medan Privilegiado ger 10 ggr i nuläget. Nouvelle Lune står i 16 ggr och sedan följer Amon Ra till 18,50. De hästar som startar på söndag i Bro Park Trial står i 65 gånger som lägst! Det oddset får du på Plantstepsdream tränad av Lennart Junior Reuterskiöld som vet hur man segrar i ett Derby.

Patrick Wahl på Bro Park har inga drömmar om Derbyseger för dagen, men följer självklart med i det som händer. - För mig är Red Cactus nu den naturliga favoriten, han är bra på dirttrack och klarar distansen och hade en riktig uppvisning senast. Annars har jag varit imponerad av Nippozzano och vad gäller Queen Rouge undrar jag om hon verkligen är lika bra på dirttrack, säger Patrick. 

En som har lite Derbydrömmar är Jan-Erik Neuroth. - Stallet börjar komma i form nu och St Paul de Vence känns bra. Frågan är dock om han inte är bättre på gräset. Deadline Day fick ett test senast på Jägersro och nu vet vi lite mer om hur han skall ridas. Vad planerna är för Nouvelle Lune är jag lite osäker på, det får du fråga pappa om. Vi får se hur det går i helgen först. Det gäller även Topas Royal som vi ännu inte rest med och inte provat dirttrack. Distansen lär vara den rätta iallafall. Red Cactus imponerade på mig, men det har även Queen Rouge gjort. Det är vanskligt att tippa Derbyt redan nu och för vår del vet vi mer efter helgen, berättar Jan-Erik.

En ständig huvudperson i alla Skandinaviens större löpningar är Niels Petersen. - Det passar oss bra om alla tror på Red Cactus. Ett Derby är någonting helt annat. Det kommer vara ett stort fält och bråk om positionerna. Det är många bud om det just nu och jag håller Privilegiado mycket högt och känner mig inte slagen på förhand. En sådan som Nouvelle Lune tror jag också kan mycket, säger Niels Petersen.