Nyheter

Rörelser inför Voterlöpning

Publicerad
Att ATG erbjuder fasta odds till Svenskt Derby har skapat stor uppmärksamhet i galoppkretsar. Galopptips skrev direkt en artikel om oddssättningen och nu har det skett stora rörelser i oddsen trots att vi inte sett Voterlöpning ännu.
Irish_Trilogy_192
Irish Trilogy besegrar Privilegiado på gräset i höstas. Vem är rätt Derbyfavorit? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Voterlöpning har varit en lysande fingervisning inför Derbyt, men även Derby Trial har betydelse. Båda racen rids idag, söndag, och det är troligt att fastoddsmarknaden kommer påverkas av utgången i löpningarna.

Favorit i dagsläget är Privilegiado som gått från 12,50 till 6 gånger pengarna. Samtidigt har tidigare favoriten Irish Trilogy stått still i 7 gånger pengarna. Red Cactus har kommit ner från 11 till 9,50 och Mr Ascots Reliable Son har gått från 20 till 15 gånger trots en mindre övertygande insats i Frankrike efter att oddsen satts. Beach Road One har sänkts till 50 gånger från 65 gånger, kan det vara dags för en Derbyseger till Bro Park?

När vissa sänks är det naturligt att andra åker upp i odds. Two Eyed Jack var andrahandare till 10 gånger och är nu fjärdehandare till 12,50. Merparten av övriga hästar är höjda ett snäpp var. 

Det skall bli mycket intressant att se utvecklingen efter Voterlöpning. Istället för att vänta till Derbydagen kan man omgående ta ställning. Man bör dock ta i beaktande att vi inte vet vilka utländska gäster som tänker sig att komma till Derbyt. Även om Irish Trilogy i Voter skulle visa sig fortsatt vara ohotad som kulletta finns risken/chansen att det kommer någon från Frankrike eller England med helt egna idéer om vem som ska segra i Derbyt.