Nyheter

Roger Osberg om vår Jackpot-spik på V64:an i Göteborg

Publicerad
Amatörtränare Roger Osbergs Alma C får förtroendet som vår givna jackpspik när V64-cirkusen drar till västkusten och Göteborg Galopp nu på söndag.
– Allt ser bra ut, jag är optimist, kommenterar Osberg.
Alma_C_311
Vår spik Alma C får på sig blinkers igen! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Alma C har ingen rolig resultatrad, men nu har hästen droppat i handicap och står helrätt inne. Vad säger du om söndagens uppgift?

Alma C mår verkligen bra för dagen, men man ska veta att hon är ett grinigt litet sto. När det inte passar henne lägger hon bara ned. Den senaste starten på Klampenborg är bara att glömma. Hon fick ledningen, men bara blåste upp och så var den dagen förstörd. Den här distansen är en fördel för min häst och jag en väldigt bra ryttarinna i sadeln. Den här gången sätter jag även på blinkers och hoppas att det har önskad effekt. Hon vann ju på banan i fjol med den utrustningen. Allt ser bra ut, jag är optimist, säger Roger Osberg.

Utanför streckspelet har du även ut Moulin Magique (lopp 8) i Maidenhäcklöpningen. Läget med henne?

Moulin Magique är jag mycket nöjd med inför detta. Hon har tuffat till sig och ska ridas bakifrån - kopplar av bättre då. Jag blir inte förvånad om hon vinner det här loppet - så bra mår hon för dagen, avslutar Roger Osberg.