Nyheter

Roger Osberg om söndagens starthästar

Publicerad
Amatörtränare Roger Osberg är en flitig gäst på Göteborg Galopp på söndag startar han tre av stallets fem hästar och man kan tydligt höra att han tror en hel del på sina startande.
Moulin_Magique_787
Roger Osberg gör tummen upp för Moulin Magique på söndag Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Du har tre hästar till start vad säger du om deras möjligheter?

Alma C (V64-2) har inte varit långt efter vinnaren i de senaste starterna, kan det vara dags nu?

-Henne har vi lagt blinkers på sedan ett par starter allt för att hon ska fungera bättre i lopp. Hon har tidigare varit stressad och inte riktigt kopplat av. Uppgiften ser tuff ut på pappret, men hon var bara slagen med två längder senast. Vi försöker komma bakifrån och sedan får vi se om vi kan hinna dit. Jag har blivit besviken ett par gånger på henne så ligger lite lågt. Vi får vara glada för pengar med henne. 

Vad tror du om Hawthorn (V64-4)som ännu inte vunnit?

-Jag tycker det ser bra ut för honom. Han var väldigt bra senast på alldeles för kort distans senast. Vi la på sidoludd senast för att han ska vara mer skärpt då han kan bli bekväm i loppen, det fungerade bra i senaste starten så vi provar igen. Det blir ett offensivt upplägg för han blir aldrig trött och vi gasar vad vi kan och försöker dra nytta av hans styrka.

Vad tror du om Moulin Magiques (V64-5) möjligheter hon trivs ju väldigt bra på Göteborg?

-Hon är ju en riktig kändis på banan och är väldigt populär där. Jag har mycket goda förhoppningar på henne. Hon har visat bra form länge. För två  starter sedan blev hon fyra, men det hade regnat precis innan så hon sprang bara och slirade på banan annars hade hon troligen vunnit då.  I senaste starten blev hon upphunnen kort före mål och gjorde det fint. Hon har tränat på bra inför det här loppet och jag ser Moulin Magique som min bästa segerchans, men jag tror samtidigt att Hawthorn är bland de tre avslutar en påtagligt positiv och nöjd Roger Osberg