Nyheter

Ricardo Ramallo om sina V64-hästar på söndag

Publicerad
Ricardo Ramallo har fyra hästar till start då det serveras V64-tävlingar på Jägersro - och dessa kryddade med sköna jackpotpengar. Vi tog pulsen på tränaren som både strör ris och ros kring sina adepter.
Helsingline_276
Firma Ramallo, Hartsmar och Helsingline Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den inledande V64-avdelningen tar du ut Savannah Dream som blir mycket betrodd. Hur är känslan på den kanten?

Savannah Dream fick grova trafikproblem senast, men avslutade mycket fint. Utan incidenten i sista sväng hade hon vunnit loppet - det är jag rätt säker på. Hon klarar distansen, men mest optimalt hade nog varit 2000 meter. Savannah Dream har en mycket bra jockey i sadeln och jag tror det finns ett par kilo kvar att plocka ur henne. Bra segerchans, säger Ricardo Ramallo.

Pink Star gör första starten för dig. Hon har visat bra kapacitet, men inte startat på evigheter. Är hon något för spelarna?

Pink Star är en fin häst som jag haft sedan mitten av februari. Det har varit mycket strul med henne, men nu tränar hon på fint. Jag tycker inte man ska kräva för mycket av henne i den här starten, men ta med sig att hon kommer gå avsevärt mycket bättre nästa gång när det blir gräs - ett underlag hon är kraftigt gynnad av. Jag ligger lågt, säger Ricardo Ramallo.

Helsingline blir stenhårt betrodd i V4-avslutningen. Rätt eller fel.

Helsingline gick okej senast, man ska veta att banan var mycket lös och det passar honom inte. Formen är intakt och förutsättningarna passar bra. Det är en stabil och rejäl häst som ska ha bra chans att vinna det här loppet, säger Ricardo Ramallo.

Positano har inte imponerat i årets starter, men kan ju bättre - eller hur?

Positano blev lite för “fri” från utvändigt startspår och den starten glömmer vi. Gången efter blev han rejält tagen direkt efter start och så var den dagen förstörd. Han är i bättre form än vad raden påstår, men känns inte speciellt het redan nu. Jag är nöjd om han tjänar lite pengar, avslutar Ricardo Ramallo.