Nyheter

Ricardo Ramallo om sin tvååring samt V4-hästarna

Publicerad
Kvarnby-tränare Ricardo Ramallo har bara sadlat ut en vinnare på årets första 21 starter, men i morgon onsdag finns chansen att bättra på den statistiken. Tre hästar till start och samtliga tillmäts bra segerchans.
– Min bästa segerchans är tvååringen - hon är snabb ska man veta!
Savannah_Dream_3005_
Ricardo Ramallo till vinnarcirkeln med Savannah Dream - igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Två hästar på V4-spelet och det ser väl okej ut för båda.  Ricardo låter dock klart mer uppåt på den ena än den andra…

That´s Me (V4-1) är en trevlig typ som tränar plusbetonat inför sin debut, men jag måste erkänna att jag tror att han behöver det här loppet. Jag är dok nöjd med startspåret och distansen, kommenterar Ricardo Ramallo.

Savannah Dream ser ut att bli favorit i V4-3. Dagsstatus och varför gick hon lite sämre senast?

Savannah Dream var lite sämre senast, det håller jag med om, men det var bara tio dagar mellan loppen och hon hann helt enkelt inte med över 1600 meter den dagen. Savannah Dream tränar väldigt fint inför detta och den här distansen är ett plus - det visade hon ju näst senast. Startspåret är perfekt och det kan bli vinst, konstaterar Ricardo Ramallo.

Och sedan är det dags för premiär för tvååringarna (lopp 5). Vi gillade vad vi såg av My First Time i kvalet. “All system go”?

My First Time är min bästa vinstchans för dagen. Hon kvalade med plus i kanten och visade sig ha mer speed än styrka. Det finns massor av kapacitet i hästen och jag är optimist, avslutar Ricardo Ramallo.