Nyheter

Ricardo Ramallo kommer med mycket bra information inför V64-spelet på Jägersro

Publicerad
Ricardo Ramallo driver sin träningsverksamhet i Kvarnby ett stenkast från Jägersro - och detta med 18 hästar på listan. Till söndagens tävlingar på hemmabanan startar fem av dessa och det låter allmänt uppåt.
Savannah_Dream_3005_
Ricardo med sin bästa vinstchans på söndag Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I V64-inledningen gör sprinterhärstammade What Dose (e. Overdose) debut. Allt väl på den kanten?

What Dose är en sen häst som tagits lugnt hitintills, men nu är han redo för start. Det är en fin typ som kommer att älska den korta distansen - fart finnes! Han måste ha bra chans, men på lite längre sikt tror jag att hästen är bättre på gräset, informerar Ricardo Ramallo.

Den treårige debutanten Tell Me Thunder (e. Night Of Thunder) kostade 20.000 guineas som åring och kvalade på mycket fint sätt. Hur ser det ut inför debuten (V64-1)?

Tell Me Thunder tränar mycket fint inför debuten, men vi har inte pressat honom speciellt hårt. Han såg fin ut i kvalet och har kommit ur det testet på bästa sätt. Startspåret är helt perfekt och motståndet är väl inte det bästa. Jag tror på en fin insats direkt, men begär inte seger. Är han tvåa, tre är jag nöjd, säger Ricardo Ramallo.

Positano (V64-5) var väl inget extra i årsdebuten?

Positano var direkt dålig i comebacken. Han är en verkligt speciell häst som bara lägger av om han inte känner sig glad. Jag kan säga att han är bättre med loppet i kroppen, hundra procent säkert… Distansen är ett plus och jag tror på lite outsiderchans, konstaterar Ricardo Ramallo.

Yttersta startspår för Helsingline i V64-6. Hur är formen och hur ser du på startspåret?

Helsingline ska gå på speed så startspåret spelar ingen större roll - jag hoppas han får en lugn start och kan backa ned i position. Formen är bra, han är definitivt redo för start. Distansen passar bra, men loppet är stenhårt på papperet. Med överpace tror jag att min häst kan vara bland de tre främsta, kommenterar Ricardo Ramallo.

Utanför streckspelet så gör Savannah Dream andra starten för året (lopp 1). Hur verkar det?

Savannah Dream gjorde det bra i comebacken och lär vara förbättrad. Det här känns som en enklare uppgift och jag tror att hon kommer passa fint med lärlingen som drar av fyra kilo. Det här måste vara min bästa vinstchans för dagen, avslutar Ricardo Ramallo.