Nyheter

Regn i Hamburg glädjer engelsk raider

Publicerad
På söndag rids Tyskt Derby i Hamburg och den engelske gästen Surrey Thunder ser ut att bli bönhörd. Det är troligt med regn redan idag, fredag, och det ska regna rejält under lördagen enligt väderlekstjänsten.
Derbykurva_4198_kNgwLX
På söndag rids Tyskt Derby och segern kan gå till England om det bara regnar tillräckligt. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Laccario (e.Scalo) ser ut att bli favorit före Django Freeman (e.Campanologist), men det låter mycket optimistiskt från engelskt håll. Tränare Joe Tuite sänder Surrey Thunder (e.Le Havre) till Hamburg och i en intervju med Racing Post låter Tuite väldigt positiv. 

Det väntas regn och ju mer regn desto bättre från de torra nivåerna för Surrey Thunder som också kommer vara gynnad av att äntligen få starta över fullvuxna 2400 meter. Surrey Thunder hade ett mycket bra jobb på Newbury i veckan.

Surrey Thunder ägs av ett stort andelsgäng och över 20 glada ägare väntas festa i Hamburg under veckan. Det har traditionellt sett varit mycket svårt för engelsmän att segra i Tyskt Derby, men Surrey Thunder har haft det här som mål en längre tid och det kan gå vägen.

ATG tar spel till den tyska derbydagen och ni hittar tipsen här förstås.