Nyheter

Red Cactus överlägsen i Derby Trial

Publicerad
Red Cactus ser ut att bli favorit i Derbyt efter att ha pulveriserat motståndet i Svenskt Derby Trial på snabba tiden 2,33,3
Red_Cactus_9410_2sYmSE
Red Cactus glider upp som Derbyfavorit Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I Svenskt Derby Trial skötte Leo The Lion farthållningen medan Red Cactus (e.Hard Spun) låg bland de sista i fältet. Det gick inte jättefort där framme, men när farten skruvades upp så bad Carlos Lopez Red Cactus att gå och han kom snabbt ikapp tätklungan. I slutkurvan cantrade Red Cactus förbi motståndet ute i spåren och över upploppet var det spel mot ett mål. 2,48 på toton var ett riktigt bjudodds och de spelare som lirat Red Cactus till fasta odds i Derbyt måste jublat. Innan Derby Trial stod Red Cactus i hela 9,50! 

Efter Derby Trial ändrades Red Cactus till 4,50 med Queen Rouge som andrahandare till 6,25. Tidigare favoriten Irish Trilogy står nu i 8 ggr och den som tror att Two Eyed Jack kommer imponera i dagens femte race på Jägersro bör omgående nypa 8,50 på Kriteriesegraren som enkom matchats för Derbyt.

Efter Derby Trial intervjuades ägare Lone Kaj Nielsen i vinnarcirkeln. - Det som gör Red Cactus så bra är Bent Olsen. Vi ville testa distansen och han klarade testet. Tränare Bent Olsen var än mer optimistisk.

Derbydrömmar har jag haft sedan jag köpte honom på Doncaster. Det är en amerikanare med härstamning för långa distanser. Vi har löpt honom på för kort då det är mycket pengar att springa om. Jag ska ha favoriten i Svenskt Derby.

Jägersros tipster, Niclas Cronberg, kunde berätta för publiken att han pratat med Carlos Lopez efter racet. Lopez var mycket nöjd och tyckte Red Cactus var förbättrad. När Cronberg fick frågan om spelvärde i Derbyt menade han att allt över 4 gånger var hur bra som helst och att det var spelbart ned till 3,50.