Nyheter

Red Cactus lekande lätt i Hurricanelöpning

Publicerad
Carlos Lopez satte sig tidigt i slagläge med Red Cactus och redan i slutsvängen hade han avgjort Hurricanelöpning och därmed var den tredje raka storloppsvinsten klar.
Red_Cactus_669
Red Cactus Foto: Stefan Olsson

Red Cactus kom till Hurricanelöpning som jättelik favorit och i det låga utgångstempot letade sig Lopez tidigt fram till ledaren. Där kunde han sitta lugn tills det var dags att avgöra.

– Han blir bara bättre och bättre ju längre distansen är och svarar bra när jag pushar på, förklarade en imponerad Carlos Lopez.

Lennart Reuterskiölds duo Plantstepsdream och All Run försökte förstöra för favoriten, men kunde inte stå emot den sista biten. För allt handlade om Red Cactus.

– En otrolig häst, sa Lone Kaj–Nielsen som äger stjärnan. Vi har vunnit både Derbyt och Hurricanelöpning, det är knappt att jag kan fatta att det är sant.

Men det kan ha varit sista starten för Red Cactus i år. Tränaren Bent Olsen är inne på att han ska få en paus nu.

– Vi har inget inplanerat, men han har tjänat 2,5 miljoner är och är värd en paus. Kanske blir det så att han får lite lugnare träning ett tag och sedan siktar vi på ett par månader i Dubai. Men det är inte något vi har talat om ännu.

Fast Lone Kaj–Nielsen verkar helt med på planerna.

– Det är varm och skönt i Dubai och det gillar både jag och tränaren. Så jag tror nog att det blir en resa till värmen i vinter.

Sen är tanken att Red Cactus ska ta steget upp till den äldre eliten nästa år – och just nu finns det inte något som tyder på att den planen skulle misslyckas.