Nyheter

Red Cactus mot Stockholm Cup International (Gr.3)

Publicerad
Årets treåring så här långt är utan tvekan den Lone Kaj-Nielsen ägda Red Cactus tränad av Bent Olsen. Det har blivit överlägsna segrar i både Svenskt Derby och i Hurricanelöpning.
Red_Cactus_270

Hur är läget med Red Cactus (e.Hard Spun) efter senaste starten?

-Han är fullständigt i ordning. Han har tagit de senaste loppen väldigt bra. Det är en helt fantastisk häst. Han är unik på alla sätt och så praktfull. 

Alla  som sett honom tycker han är väldigt speciell. Han har visat enorm klass. Vilken häst kan vinna Derby Trial med nio längder, därefter Svenskt Derby med fyra längder för att i starten efter vinna Hurricanelöpning med mer än fyra längder?  Jag tror att alla som följer skandinavisk galopp har förstått hur unik han är, möjligtvis med undantag av den skandinaviske handicappern, skrattar Bent Olsen.

Bent menar att Red Cactus borde ha ett klart högre formtal än de 88 han fick efter Svenskt Derby och fortfarande har efter sin överlägsna vinst i Hurricanelöpning.

Hur ser fortsatta matchninngen ut för Red Cactus?

- Jag har två möjligheter som jag ser det berättar Bent Olsen om Red Cactus. Antingen låter jag honom vila för att bara ladda mot Dubai eller så låter jag honom göra en start mot de äldre i ett större lopp. Stockholm Cup International (Gr.3) har jag anmält honom i och blir det en start till känns det loppet klart intressant, avslutar Bent Olsen.