Nyheter

Red Cactus ett halvt huvud från seger på Meydan!

Publicerad
Bent Olsen-tränade Red Cactus svarade för en toppinsats som knappt slagen tvåa på Meydan för ett par minuter sedan. Detta efter en allt annat än enkel resa...
download-9
Red Cactus, Bent, Lone Kaj och Eduardo Pedroza efter Derbysegern 2019. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Den svenske Derbyvinnaren Red Cactus (e. Hard Spun) svarade för en smått fenomenal insats som knappt slagen tvåa i Strata Trophy över 1800 meter på Meydans gräsbana för ett par minuter sedan. Tränare Bent Olsen har alltid trott att fyraåringen är löjligt lågt värderad av den skandinaviske handicappern och nu fick han per definition rätt! Med tanke på att Red Cactus är snäppet vassare ( i vart fall om ni frågar oss) på dirttrack ser det bra ut inför framtida uppgifter nere i Dubai. Vinnande Art Du Val (e. No Nay Never) från Godolphin-stallet fick en långt bättre resa och höll alltså undan med med minsta möjliga marginal. Om det här loppet rids om tio gånger så vinner Red Cactus nio av dessa. Detta är i alla fall den initiala analysen kort efter målgång. För andraplatsen i Strata Trophy erhöll den av hårdsatsande ägarinnan Lone Kaj-Nielsen 27.000 USD!

– Jag är otroligt stolt över min häst. Han gör ett kanonrace och med med bara lite mer klaff vinner han ju loppet, berättar en synnerligen lycklig tränare när galopptips.se når honom ett par minuter efter målgång.

Gräs idag - han är väl vassare på dirttrackbanan dessutom?

– Sån är det och distansen var ju inte till vår fördel den här kvällen heller, fortsätter Bent Olsen.

Vad väntar nu?

– Låt mig fundera ett par dagar innan jag bestämmer mig. 

Och kan du summera dina känslor?

– Det jag kan säga är att vi måste få chansen att köpa sådana här fina hästar på de större auktionerna. Det gäller att vi satsar på de större loppen. Jag menar. Svenskt Derby har med sin höga prissumma fått en hel rad av mina ägare att vilja satsa hårt. Nu ser vi direkt ett resultat av detta. Jag lovar - vi är inte sämre på att träna än de andra, den saken är väl klar och bevisad nu? 

Och hur firar du?

– Jag har redan börjat fira och lär inte sluta inom överskådlig tid, avslutar en sprudlande glad tränare Bent Olsen.